Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς!

Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς. Η μέση είναι όλη από γέμιση cheesecake και ολοκληρώνεται με ένα θρυμματισμένο μείγμα από μήλα και αλεύρι καρύδας για να έχει μια υπέροχη υφή μόλις ψηθεί!

Φυσικά είναι καλύτερο να είναι κρύο, αλλά σίγουρα θα μπορούσατε να το απολαύσετε και κατευθείαν από τον φούρνο. Απλώς φροντίστε να του αφήσετε λίγο χρόνο να σταθεροποιηθεί, διαφορετικά θα χαλάσει όταν προσπαθήσετε να το κόψετε. Απολαύστε το με λίγη από τη σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη από πάνω!

Μπάρες Cheesecake με μήλο με καραμέλα με χαμηλές υδατάνθρακες

Η απολαυστική μπουκιά σας για αυτό το φθινόπωρο: Κρούστα από κουλουράκια γεμάτη με κρεμώδες cheesecake και από πάνω ένα τρίμμα μήλων.

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

 Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

 Συνολικός χρόνος 1 ώρα

 Μερίδες 16 μπάρες

 Θερμίδες 229 kcal ανά μερίδα

Συστατικά

Κρούστα κουλουράκι

1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού Caramel Liquid Stevia ή 1/2 φλιτζάνι γλυκαντικό της επιλογής σας

Γέμιση cheesecake

450 gr τυρί κρέμα θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μήλου

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια

Επικάλυψη

3/4 φλιτζανιού μήλα χωρίς φλούδα, κομμένα σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας

1/2 κουταλάκι μπαχαρικά – κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακωμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια

applecheesekacebars

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Βάλτε τα υλικά της κρούστας μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Απλώστε σε ένα ταψί που έχετε είτε καλύψει με χαρτί ψησίματος ή έχετε λαδώσει/βουτυρώσει.

Συνδυάστε όλα τα υλικά του cheesecake σε ένα μίξερ ή χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενσωματωθούν καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη στέβια εάν χρειάζεται. Απλώνουμε τη γέμιση cheesecake πάνω από την κρούστα ομοιόμορφα.

Ανακατέψτε τα υλικά της επικάλυψης μαζί σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το cheesecake. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφήνετε να κρυώσει για 3-4 ώρες για να δέσει ή όλη τη νύχτα. Περιχύνετε με σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη, αν θέλετε.

Στοιχεία για τη διατροφή

Καθαροί υδατάνθρακες: 4 γρ

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 229 Θερμίδες από Λίπος 189

% Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 21 γρ 32%

Κορεσμένα λιπαρά 13g81%

Χοληστερίνη 61 mg 20%

Νάτριο 324 mg 14%

Κάλιο 59 mg 2%

Υδατάνθρακες 7g2%

Φυτικές ίνες 3g13%

Ζάχαρη 2 γρ 2%

Πρωτεΐνη 3g6%

Βιταμίνη Α 723IU14%

Βιταμίνη C 1mg1%

Ασβέστιο 41 mg 4%

Σίδηρος 1mg6%

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις γρήγορα τις πατάτες

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
Back To Top