Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

0     

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις. Λογικό. Μπορείς όμως να εντάξεις την υγιεινή συνήθεια του κρασιού στο δείπνο σου.
Τι θα σου προσφέρει ένα μόνο ποτήρι κρασί κάθε βράδυ;

Θα σε απαλλάξει από την κούραση της ημέρας, θα σε βοηθήσει να διαγράψεις στρεσογόνες καταστάσεις, θα χαλαρώσεις και θα κοιμηθείς μετά σαν πουλάκι.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι ο καλός, ποιοτικός ύπνος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Ακριβώς αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Washington και του Harvard.
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες που έχουν διενεργήσει, κατέληξαν στο ότι το κρασί αδυνατίζει καθώς περιέχει τη χημική ουσία ρεσβερατρόλη, που εμποδίζει το πάχος.

Ένα άλλο, πολύ σημαντικό όφελος που έχει η συνήθεια που λατρεύουν οι Γάλλοι, είναι ότι πίνοντας λίγο κρασί κάθε βράδυ μειώνει τις νυχτερινές επισκέψεις στο… ψυγείο.

Ξέρεις, αυτά τα βραδινά τσιμπολογήματα που κάνεις στις διαδρομές καναπές- ψυγείο, ψυγείο-καναπές ή ακόμη και όταν υποκρίνεσαι ότι υπνοβατείς για να σηκωθείς από το κρεβάτι και να φας ό,τι βρεις μπροστά σου.

Επιπλέον, σε φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σου, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ερωτική συνεύρεση και κατά συνέπεια καλύτερη σχέση μαζί του, καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου και το σώμα σου.

Cheers, λοιπόν!