Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως. Ένα finger food σε μέγεθος μπουκιάς, για πάρτι, για εκδρομή (θα θέλαμε) ή απλώς για μεζέ! Μόλις δοκιμάσεις, θα σου είναι δύσκολο να μείνεις μόνο στη μία μπουκιά. Αυτά τα αξιολάτρευτα τσιμπλογήματα κολοκυθιού είναι γεμάτα λαχταριστή γεύση και συνδυάζονται τέλεια με ντιπ γιαουρτιού ή σάλτσα ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μέτριο κολοκύθι

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλ. + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

1 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη)

1 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό κρεμμύδι ξερό τριμμένο)

2 κουτ. αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 φλ. τεμαχισμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Zucchini Bites b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρύθμισε τη φριτέζα αέρος στους 400° F. Εάν δεν έχεις φριτέζα, ρύθμισε τον φούρνο στους 220°. Τρίψε τo κολοκύθι σε ένα πανί ή σε μια αρκετά απορροφητική χαρτοπετσέτα. Τύλιξε τις άκρες και σούρωσε το νερό από το κολοκύθι και μετά μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Πρόσθεσε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Θα πρέπει να είναι κάπως κολλώδες το μείγμα. Χρησιμοποίησε μια σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας για να φτιάξεις περίπου 12 μπάλες. Τύλιξε το καθένα στο χέρι σου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο καλάθι της φριτέζας αέρος. ΜΗΝ γεμίσεις το καλάθι – αλλά βάλε τα σε παρτίδες. Μαγείρεψε τις μπουκίτσες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και χρυσά στο εξωτερικό. Άφησέ τα στην άκρη για να κρυώσουν ελαφρώς.

Πρόσθεσε αν θες από πάνω θαλασσινό αλάτι ή πασπάλισέ τους με ρίγανη και φρεσκοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο άρωμα κι έξτρα γεύση! Συνδυάζεις με στραγγιστό γιαούρτι ή ντιπ γιαουρτιού ή ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
Back To Top