Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.

Δοκίμασε, λοιπόν, να το συνδυάσεις με κρέας όπως κοτόπουλο, χοιρινό ή κιμά, λίγο σκόρδο και μερικές νιφάδες μπούκοβο, όπως στην παρακάτω συνταγή:

1. Μαρινάρεις το κρέας, αν χρησιμοποιείς κοτόπουλο ή χοιρινό ή μοσχαράκι ή ακόμα και κάποιο χορτοφαγικό υποκατάστατο όπως το τόφου.

2. Αφού πλύνεις τα αγγουράκια σου (προτίμησε κάποια ποικιλία χωρίς σπόρους ή αφαίρεσε τους σπόρους), τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε λωρίδες πάχους 0,5 εκ. (όχι λεπτότερες).

3. Βάζεις τις λωρίδες αγγουριού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις αλάτι και τις αφήνεις για περίπου μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο πρώτον, αφαιρείς την πλεονάζουσα υγρασία, που μπορεί να κάνει το στιρ-φράι νερόβραστο. Δεύτερον, δίνεις στο αγγουράκι καλύτερη γεύση.

4. Ξεπλένεις τις λωρίδες αγγουριού και τις αφήνεις να στραγγίσουν καλά, απλωμένες πάνω σε χαρτί κουζίνας.

5. Ετοιμάζεις μια σάλτσα, για παράδειγμα από σόγια σος, σησαμέλαιο και κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητά της γιατί τα αγγουράκια θα συνεχίσουν να απελευθερώνουν υγρό την ώρα του μαγειρέματος. Σε αυτό το πιάτο, η σάλτσα σου θα λειτουργήσει κυρίως ως ενισχυτικό γεύσης.

6. Αρχίζεις το μαγείρεμα, ρίχνοντας στο γουόκ πρώτα το κρέας με το μπούκοβο και μαγειρεύοντάς το μέχρι να ροδίσει. Τότε, βγάζεις το κρέας από τη φωτιά και το βάζεις στην άκρη.

7. Κατόπιν ρίχνεις το σκόρδο στο γουόκ, σε φέτες προσέχοντας να μην καεί από τη δυνατή φωτιά.

8. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτεις και τα αγγουράκια, μαγειρεύοντάς τα για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια ξαναρίχνεις το κρέας στο μείγμα.

9. Συμπληρώνεις με τη σάλτσα και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

10. Μόλις τα αγγουράκια αποκτήσουν μια ελαφρώς γυαλιστερή όψη, το πιάτο σου είναι έτοιμο. Αποσύρεις από τη φωτιά κι απολαμβάνεις έναν καινούριο, πρωτότυπο συνδυασμό υλικών!

empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
Back To Top