Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.

 

Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα. Συμπλήρωσε τις φρεσκοφρυγανισμένες ή φρεσκοψημένες (στο γκριλ) φέτες ψωμιού απλώς με μαριναρισμένες ντομάτες και θα έχεις το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ. Όσο πιο κόκκινες και όσο πιο ζουμερές είναι οι ντομάτες σου, τόσο καλύτερη και πιο απολαυστική θα είναι και οι μπρουσκέτες σου. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μεγάλη ντομάτα που φαίνεται ζουμερή από εκείνες που αγόρασες από τη λαϊκή αγορά ή το ράφι με τα βιολογικά προϊόντα, αλλά αν θέλεις να φτιάξεις αυτήν τη συνταγή ακόμα κι όταν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις μια καλοκαιρινή ποικιλία κερασιών ή σταφυλιών.

Ιδέες για σερβίρισμα ή διαφορετικές εκδοχές για μπρουσκέτες υπάρχουν άπειρες – διάφοροι συνδυασμοί μαλακών τυριών, αλλαντικών, σολομός, αλλά και σος επικάλυψης όπως πέστο μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα με μόνο όριο τις προσωπικές προτιμήσεις στις γεύσεις και τη φαντασία σου.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

1/4 φλ. λεπτοκομμένος βασιλικός

2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

1 κουτ. αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

bruschetta2

 

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να φτιάξεις μαριναρισμένες ντομάτες: Προθερμάνεις το φούρνο στους 200°. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησε μέχρι ελαφρά να χρυσίσει, 2 έως 4 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε μαζί ντομάτες, βασιλικό, ξύδι, αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Πρόσθεσε το σκόρδο και το λάδι και ανακάτεψε. Άφησε το μαρινάρισμα για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, για το φρυγανισμένο ψωμί: Άλειψε ελαφρά το ψωμί και στις δύο πλευρές με λάδι και τοποθέτησε το σε μεγάλο ταψί. Ψήσε το ψωμί μέχρι να χρυσίσει, 10 έως 15 λεπτά, έχοντας γυρίσει κι από τις δύο πλευρές. Άφησε το ψωμί να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά τρίψτε τις κορυφές του ψωμιού με τη μισή σκελίδα σκόρδου.

Βάλτε με το κουτάλι τη μαρινάδα ντομάτας πάνω στο ψωμί λίγο πριν το σερβίρετε.

Buon appetito!

 

 

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top