Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.

 

Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα. Συμπλήρωσε τις φρεσκοφρυγανισμένες ή φρεσκοψημένες (στο γκριλ) φέτες ψωμιού απλώς με μαριναρισμένες ντομάτες και θα έχεις το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ. Όσο πιο κόκκινες και όσο πιο ζουμερές είναι οι ντομάτες σου, τόσο καλύτερη και πιο απολαυστική θα είναι και οι μπρουσκέτες σου. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μεγάλη ντομάτα που φαίνεται ζουμερή από εκείνες που αγόρασες από τη λαϊκή αγορά ή το ράφι με τα βιολογικά προϊόντα, αλλά αν θέλεις να φτιάξεις αυτήν τη συνταγή ακόμα κι όταν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις μια καλοκαιρινή ποικιλία κερασιών ή σταφυλιών.

Ιδέες για σερβίρισμα ή διαφορετικές εκδοχές για μπρουσκέτες υπάρχουν άπειρες – διάφοροι συνδυασμοί μαλακών τυριών, αλλαντικών, σολομός, αλλά και σος επικάλυψης όπως πέστο μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα με μόνο όριο τις προσωπικές προτιμήσεις στις γεύσεις και τη φαντασία σου.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

1/4 φλ. λεπτοκομμένος βασιλικός

2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

1 κουτ. αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

bruschetta2

 

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να φτιάξεις μαριναρισμένες ντομάτες: Προθερμάνεις το φούρνο στους 200°. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησε μέχρι ελαφρά να χρυσίσει, 2 έως 4 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε μαζί ντομάτες, βασιλικό, ξύδι, αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Πρόσθεσε το σκόρδο και το λάδι και ανακάτεψε. Άφησε το μαρινάρισμα για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, για το φρυγανισμένο ψωμί: Άλειψε ελαφρά το ψωμί και στις δύο πλευρές με λάδι και τοποθέτησε το σε μεγάλο ταψί. Ψήσε το ψωμί μέχρι να χρυσίσει, 10 έως 15 λεπτά, έχοντας γυρίσει κι από τις δύο πλευρές. Άφησε το ψωμί να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά τρίψτε τις κορυφές του ψωμιού με τη μισή σκελίδα σκόρδου.

Βάλτε με το κουτάλι τη μαρινάδα ντομάτας πάνω στο ψωμί λίγο πριν το σερβίρετε.

Buon appetito!

 

 

empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Back To Top