Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake. Ένας γλυκός συνδυασμός που θα απολαύσουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι!

Συστατικά

Για το cheesecake

2 συσκευασίες τυρί κρέμας με μειωμένο λίπος, μαλακό

μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το κέικ καρότου

1 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι, χωρισμένη

1 1/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ή ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 φλιτζάνι πολτό μήλου

1/3 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν

carrot cheese

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις τη φόρμα που θα βάλεις το μείγμα.

Για να προετοιμάσετε το μείγμα cheesecake: Συνδύασε τυρί κρέμας, μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η υφή ομαλή, 1 έως 2 λεπτά, σταματώντας για να ξύσεις τις πλευρές με μια σπάτουλα. Άφησε στην άκρη.

Για να προετοιμάσεις το μείγμα κέικ καρότου: Τρίψε τα καρότα και βάλε τα με 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αφού έχεις πρώτα στραγγίσει το καρότο από τα υγρά του.

Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, κανέλα, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τζίντζερ μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς ελαφρά τον πολτό μήλου, την κοκκοποιημένη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το υπόλοιπο φλιτζάνι καστανή ζάχαρη μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα μήλου στο μείγμα αλευριού και χτυπάς ελαφρά μέχρι να αναμειχθεί. Πρόσθεσε τα στραγγισμένα καρότα.

Ρίξε 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα κέικ καρότου στην έτοιμη φόρμα, λειαίνοντας για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε από πάνω το ένα τρίτο του μείγματος cheesecake. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα κέικ καρότου από πάνω, εξομαλύνοντας απαλά για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα cheesecake στην κορυφή για να καλύψεις πλήρως το μείγμα κέικ καρότου, απλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα, εάν χρειαστεί.

Ψήνεις 55 έως 65 λεπτά, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μετά από 45 λεπτά, εάν χρειαστεί για να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Άφησε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ½ ώρες. Κάλυψε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζεις τις εξωτερικές άκρες του cheesecake με πεκάν.

empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
Back To Top