Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake. Ένας γλυκός συνδυασμός που θα απολαύσουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι!

Συστατικά

Για το cheesecake

2 συσκευασίες τυρί κρέμας με μειωμένο λίπος, μαλακό

μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το κέικ καρότου

1 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι, χωρισμένη

1 1/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ή ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 φλιτζάνι πολτό μήλου

1/3 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν

carrot cheese

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις τη φόρμα που θα βάλεις το μείγμα.

Για να προετοιμάσετε το μείγμα cheesecake: Συνδύασε τυρί κρέμας, μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η υφή ομαλή, 1 έως 2 λεπτά, σταματώντας για να ξύσεις τις πλευρές με μια σπάτουλα. Άφησε στην άκρη.

Για να προετοιμάσεις το μείγμα κέικ καρότου: Τρίψε τα καρότα και βάλε τα με 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αφού έχεις πρώτα στραγγίσει το καρότο από τα υγρά του.

Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, κανέλα, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τζίντζερ μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς ελαφρά τον πολτό μήλου, την κοκκοποιημένη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το υπόλοιπο φλιτζάνι καστανή ζάχαρη μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα μήλου στο μείγμα αλευριού και χτυπάς ελαφρά μέχρι να αναμειχθεί. Πρόσθεσε τα στραγγισμένα καρότα.

Ρίξε 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα κέικ καρότου στην έτοιμη φόρμα, λειαίνοντας για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε από πάνω το ένα τρίτο του μείγματος cheesecake. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα κέικ καρότου από πάνω, εξομαλύνοντας απαλά για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα cheesecake στην κορυφή για να καλύψεις πλήρως το μείγμα κέικ καρότου, απλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα, εάν χρειαστεί.

Ψήνεις 55 έως 65 λεπτά, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μετά από 45 λεπτά, εάν χρειαστεί για να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Άφησε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ½ ώρες. Κάλυψε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζεις τις εξωτερικές άκρες του cheesecake με πεκάν.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top