Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.  Άλλωστε τίποτα δεν ξεπερνά το παγωτό και το κέικ – πόσο μάλλον τον αναπάντεχο αυτόν συνδυασμό τους!

Ό,τι πρέπει για γλυκό κέρασμα έκπληξη σε πάρτι, εκδηλώσεις, ακόμα και σε βαφτίσεις.

ΥΛΙΚΑ

18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μείγμα κέικ σοκολάτας 1 κουτιού, καθώς και συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

1 1/2 κιλό παγωτό (ό,τι γεύση επιθυμείτε)

2 φλ. σαντιγί

1 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας, λιωμένα

1/2 φλ. μίνι M & Ms

iceab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200º. Προετοιμάστε το κτύπημα cupcake σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και διαιρέστε μεταξύ των θηκών της φόρμας των cupcake.

Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο ενός cupcake, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν γεμίσετε.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας, βγάλτε το εσωτερικό από τη μέση κάθε cupcake για να δημιουργήσετε ένα πηγάδι. Κόψτε τις κορυφές σε σχήμα που να μπορεί να αποτελέσει στη συνέχεια το καπάκι του cupcake.

Γεμίστε κάθε «κρυψώνα-λακκούβα» με παγωτό και, στη συνέχεια, καλύψτε με το καπάκι του cupcakr. Τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει σταθερό, 1 1/2 έως 2 ώρες.

Όταν είναι σταθερό, χτυπήστε το σαντιγί και βάλτε στο πάνω μέρος σε κάθε cupcake, στη συνέχεια ψιλοκόψτε με λιωμένη σοκολάτα και ολοκληρώστε με Mini M & Ms πριν το σερβίρετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, σκόνη κακάο ή το αγαπημένο σας σιρόπι πάνω από το σαντιγί.

Αν θες αντί για έτοιμο μείγμα για cupcakes μπορείς να τα φτιάξεις ακολουθώντας την εξής συνταγή Cupcakes – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

3 λόγοι για τους οποίους δεν φουσκώνουν ποτέ τα κέικ σου

Γιατί μια συνταγή για κέικ ή άλλο γλυκό που θέλει ψήσιμο στο φούρνο φαίνεται τόσο εύκολη στο χαρτί, αλλά στην πράξη δεν σου πετυχαίνει ποτέ; Για παράδειγμα, γιατί το κέικ σου δεν φουσκώνει ή τα μπισκότα σου καίγονται απέξω ενώ από μέσα παραμένουν άψητα; Αν έχεις πολλές τέτοιες […]
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
Back To Top