Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

0     

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

iceac

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.  Άλλωστε τίποτα δεν ξεπερνά το παγωτό και το κέικ – πόσο μάλλον τον αναπάντεχο αυτόν συνδυασμό τους!

Ό,τι πρέπει για γλυκό κέρασμα έκπληξη σε πάρτι, εκδηλώσεις, ακόμα και σε βαφτίσεις.

ΥΛΙΚΑ

18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μείγμα κέικ σοκολάτας 1 κουτιού, καθώς και συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

1 1/2 κιλό παγωτό (ό,τι γεύση επιθυμείτε)

2 φλ. σαντιγί

1 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας, λιωμένα

1/2 φλ. μίνι M & Ms

iceab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200º. Προετοιμάστε το κτύπημα cupcake σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και διαιρέστε μεταξύ των θηκών της φόρμας των cupcake.

Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο ενός cupcake, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν γεμίσετε.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας, βγάλτε το εσωτερικό από τη μέση κάθε cupcake για να δημιουργήσετε ένα πηγάδι. Κόψτε τις κορυφές σε σχήμα που να μπορεί να αποτελέσει στη συνέχεια το καπάκι του cupcake.

Γεμίστε κάθε «κρυψώνα-λακκούβα» με παγωτό και, στη συνέχεια, καλύψτε με το καπάκι του cupcakr. Τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει σταθερό, 1 1/2 έως 2 ώρες.

Όταν είναι σταθερό, χτυπήστε το σαντιγί και βάλτε στο πάνω μέρος σε κάθε cupcake, στη συνέχεια ψιλοκόψτε με λιωμένη σοκολάτα και ολοκληρώστε με Mini M & Ms πριν το σερβίρετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, σκόνη κακάο ή το αγαπημένο σας σιρόπι πάνω από το σαντιγί.

Αν θες αντί για έτοιμο μείγμα για cupcakes μπορείς να τα φτιάξεις ακολουθώντας την εξής συνταγή Cupcakes – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)