Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.  Άλλωστε τίποτα δεν ξεπερνά το παγωτό και το κέικ – πόσο μάλλον τον αναπάντεχο αυτόν συνδυασμό τους!

Ό,τι πρέπει για γλυκό κέρασμα έκπληξη σε πάρτι, εκδηλώσεις, ακόμα και σε βαφτίσεις.

ΥΛΙΚΑ

18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μείγμα κέικ σοκολάτας 1 κουτιού, καθώς και συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

1 1/2 κιλό παγωτό (ό,τι γεύση επιθυμείτε)

2 φλ. σαντιγί

1 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας, λιωμένα

1/2 φλ. μίνι M & Ms

iceab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200º. Προετοιμάστε το κτύπημα cupcake σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και διαιρέστε μεταξύ των θηκών της φόρμας των cupcake.

Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο ενός cupcake, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν γεμίσετε.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας, βγάλτε το εσωτερικό από τη μέση κάθε cupcake για να δημιουργήσετε ένα πηγάδι. Κόψτε τις κορυφές σε σχήμα που να μπορεί να αποτελέσει στη συνέχεια το καπάκι του cupcake.

Γεμίστε κάθε «κρυψώνα-λακκούβα» με παγωτό και, στη συνέχεια, καλύψτε με το καπάκι του cupcakr. Τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει σταθερό, 1 1/2 έως 2 ώρες.

Όταν είναι σταθερό, χτυπήστε το σαντιγί και βάλτε στο πάνω μέρος σε κάθε cupcake, στη συνέχεια ψιλοκόψτε με λιωμένη σοκολάτα και ολοκληρώστε με Mini M & Ms πριν το σερβίρετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, σκόνη κακάο ή το αγαπημένο σας σιρόπι πάνω από το σαντιγί.

Αν θες αντί για έτοιμο μείγμα για cupcakes μπορείς να τα φτιάξεις ακολουθώντας την εξής συνταγή Cupcakes – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
Back To Top