Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά […]

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά σύννεφα νοστιμιάς.

Τι κάνει αυτές τις ιαπωνικές τηγανίτες τόσο ξεχωριστές; Είναι πολύ παχύτερες και ψηλότερες από μια συνηθισμένη τηγανίτα, με μια συνετή, σαν σουφλέ ομοιομορφία που τις κάνει σχεδόν να μοιάζουν με στοίβες από αφράτα σύννεφα τηγανίτας. Που απλώς περιμένουν μέχρι να τα κόψεις.

Τα βίντεο που δείχνουν πώς φτιάχνονται έχουν προσελκύσει εκατομμύρια προβολές, μερικές μοιάζουν περισσότερο με κέικ, άλλες μικρότερες και με τηγανίτα, όλες όμως σε βάζουν στον πειρασμό να δοκιμάσεις να τις φτιάξεις για να έχεις την ευκαιρία να γευτείς μια μπουκιά από …σύννεφο!

Οι τηγανίτες είναι ένα βασικό πρωινό στην Ιαπωνία και πόλεις όπως το Τόκιο είναι γεμάτες με πωλητές που είναι εξπέρ στις νόστιμες  αυτές λιχουδιές. Τα καλά νέα για εμάς είναι ότι όταν πλησιάζει γρήγορα η Ημέρα Τηγανίτας, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις τις δικές σου ιαπωνικές τηγανίτες στο σπίτι – σου προτείνουμε να προγραμματίσετε μπροστά και να παραγγείλετε μερικούς δακτυλίους από το διαδίκτυο. Εάν θες να το κάνεις σωστά, πρέπει να είναι το τέλειο σχήμα. Συμφωνείς;

Japanese pancakes b

Ακολουθεί μια εύκολη ιαπωνική συνταγή για τηγανίτες που μπορείς να δοκιμάσεις

Ιαπωνική συνταγή τηγανιτών

Συστατικά:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιοκράμβη, ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

180 ml γάλα

Εκχύλισμα βανίλιας

Σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή μαλακό λάδι με ήπια γεύση (ό,τι χρησιμοποιείς στο κουρκούτι)

σιρόπι σφενδάμου, παγωτό, τραγανό μπέικον, μούρα.

Εκτέλεση

Κοσκίνισε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Φτιάξε ένα πηγάδι στο κέντρο και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι. Ανακάτεψε τα στο αλεύρι και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά το γάλα και χρησιμοποίησε ένα χτυπητήρι για να χτυπήσεις το υγρό μείγμα. Μπορείς επίσης να βάλεις το μείγμα σε ένα μπλέντερ και να το ανακατέψεις. Πρόθεσε τη βανίλια. Αυτό το κουρκούτι χρησιμοποιείται καλύτερα άμεσα.

Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάλε έναν ή δύο αντικολλητικούς δακτυλίους (ύψος περίπου 3,5 cm) στο τηγάνι. Ψέκασε (ή άλειψε) το τηγάνι ελαφρά με λάδι και επίσης το εσωτερικό των δακτυλίων. Γέμισέ τους όχι περισσότερο από ¾ γεμάτο με μείγμα  και στη συνέχεια κάλυψε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρέψτε τις τηγανίτες για περίπου 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μέχρι τότε το πάνω μέρος της τηγανίτας θα πρέπει να είναι καλυμμένο με μικρές φυσαλίδες και να φαίνεται στεγνό γύρω από τα άκρα.

Πολύ προσεκτικά αναποδογύρισε τις τηγανίτες. Μπορείς να το κάνεις ανυψώνοντας κάθε τηγανίτα στο δαχτυλίδι της πάνω στο καπάκι και στη συνέχεια αναστρέφοντας το τηγάνι πάνω τους πριν γυρίσεις ξανά το όλο πράγμα και βγάλεις το καπάκι. Μαγείρεψέ τες για άλλα 1-2 λεπτά. Κράτησέ τες ζεστές ενώ φτιάχνεις το υπόλοιπο μείγμα. Φτιάξε μια στοίβα και σερβίρεις με τα αγαπημένα σου υλικά.

Σε περίπτωση που είσαι οπτικός τύπος σου βρήκαμε και μια ακόμα εκδοχή σε βίντεο. Δοκίμασε όποια σου φαίνεται πιο εύκολη! Καλή όρεξη

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Με μόνο 3 υγιεινά υλικά θα έχετε απολαυστικά brownies

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.
Back To Top