Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Πρωινά όπως τηγανίτες και βάφλες πάντα με κάνουν να σκέφτομαι αργά και χαλαρωτικά πρωινά του Σαββατοκύριακου. Αλλά με αυτήν την εξαιρετικά εύκολη συνταγή για βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά vibes για το Σαββατοκύριακο σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας!

Αυτό το νόστιμο γεύμα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς τους διαβητικούς, αλλά μετά από μια μπουκιά, θα ξεχάσετε εντελώς ότι σας κάνουν καλό! Είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε το πρωί σας και να σας δώσει ενέργεια για ώρες.

Πώς να φτιάξετε βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Είστε έτοιμοι να δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε μερικές νόστιμες βάφλες σε λιγότερο από μισή ώρα;

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (λεπτοαλεσμένο και άσπρο)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια (ή άλλο γλυκαντικό)

Μαγειρικό σπρέι για βαφλιέρα

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°F (110°C). Επίσης, ζεσταίνετε τη συσκευή για βάφλες.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ.

(2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και το γλυκαντικό.

(3 μεγάλα αυγά, 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια)

Προσθέστε τα χτυπημένα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ψεκάστε τη συσκευή για βάφλες και στη συνέχεια ρίξτε περίπου ½ φλιτζάνι ζύμη για βάφλες στη ζεστή σχάρα για βάφλες.

Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής τη βαφλιέρα.

Κλείνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας, περίπου 3-5 λεπτά.

Μεταφέρετε την ψημένη βάφλα στον προθερμασμένο φούρνο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, ψεκάζοντας τις σχάρες για βάφλες μεταξύ τους.

Σημειώσεις συνταγής

Αυτή η συνταγή είναι για 4 μερίδες. Ο αριθμός των βαφλών ανά μερίδα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των βαφλών σας.

Φροντίστε να ψεκάζετε τις σχάρες βάφλας ανάμεσα σε κάθε βάφλα.

Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά στο φούρνο ή τοστιέρα ή απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο.

Σερβίρετε ζεστές με όλα τα αγαπημένα σας toppings και απολαύστε!

Γαρνιτούρες για να σερβίρετε με τις βάφλες σας

Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή/και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι γαρνιτούρες σας ταιριάζουν με τους διατροφικούς σας στόχους. Εκτός αυτού του δεδομένου, δεν υπάρχει άλλο όριο!

Δοκιμάστε με σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη και λίγο βούτυρο από πάνω. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε φρέσκα μούρα ή φράουλες για να προσθέσετε λίγη περισσότερη γεύση, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς υδατάνθρακες. Μια έξτρα κουταλιά φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμύγδαλο δεν βλάπτει ποτέ!

Θέλετε μια έξτρα ώθηση ή απόλαυση; Μια-δυο κουταλιές σοκολάτα με στέβια θα κάνει τη διαφορά! Και φυσικά, λίγη σαντιγί από πάνω φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη.

Αποθήκευση

Οι βάφλες που έχουν απομείνει συνιστούν ένα υπέροχο πρωινό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας! Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες δεν καταναλωθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Όταν είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε, μπορείτε να τις ζεστάνετε στον φούρνο ή την τοστιέρα. Νομίζω επίσης ότι είναι πολύ νόστιμα κατευθείαν από το ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα (χωρίς γαρνιτούρες)

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 179

Θερμίδες από Λίπος 126

%Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 14 γρ. 22%

Κορεσμένα λιπαρά 3,8g19%

Trans Fat 0 γρ

Πολυακόρεστα λιπαρά 0,8 γρ

Μονοακόρεστα λιπαρά 2,1 γρ

Χοληστερόλη 147,1 mg 49%

Νάτριο 198,1 mg 8%

Κάλιο 55,2 mg 2%

Υδατάνθρακες 5,2g2%

Φυτικές ίνες 1,5g6%

Ζάχαρη 2,3 γρ 3%

Πρωτεΐνη 8,8g 18%

Καθαροί υδατάνθρακες 3,7 γρ.

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
Back To Top