Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Πρωινά όπως τηγανίτες και βάφλες πάντα με κάνουν να σκέφτομαι αργά και χαλαρωτικά πρωινά του Σαββατοκύριακου. Αλλά με αυτήν την εξαιρετικά εύκολη συνταγή για βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά vibes για το Σαββατοκύριακο σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας!

Αυτό το νόστιμο γεύμα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς τους διαβητικούς, αλλά μετά από μια μπουκιά, θα ξεχάσετε εντελώς ότι σας κάνουν καλό! Είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε το πρωί σας και να σας δώσει ενέργεια για ώρες.

Πώς να φτιάξετε βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Είστε έτοιμοι να δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε μερικές νόστιμες βάφλες σε λιγότερο από μισή ώρα;

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (λεπτοαλεσμένο και άσπρο)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια (ή άλλο γλυκαντικό)

Μαγειρικό σπρέι για βαφλιέρα

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°F (110°C). Επίσης, ζεσταίνετε τη συσκευή για βάφλες.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ.

(2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και το γλυκαντικό.

(3 μεγάλα αυγά, 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια)

Προσθέστε τα χτυπημένα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ψεκάστε τη συσκευή για βάφλες και στη συνέχεια ρίξτε περίπου ½ φλιτζάνι ζύμη για βάφλες στη ζεστή σχάρα για βάφλες.

Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής τη βαφλιέρα.

Κλείνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας, περίπου 3-5 λεπτά.

Μεταφέρετε την ψημένη βάφλα στον προθερμασμένο φούρνο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, ψεκάζοντας τις σχάρες για βάφλες μεταξύ τους.

Σημειώσεις συνταγής

Αυτή η συνταγή είναι για 4 μερίδες. Ο αριθμός των βαφλών ανά μερίδα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των βαφλών σας.

Φροντίστε να ψεκάζετε τις σχάρες βάφλας ανάμεσα σε κάθε βάφλα.

Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά στο φούρνο ή τοστιέρα ή απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο.

Σερβίρετε ζεστές με όλα τα αγαπημένα σας toppings και απολαύστε!

Γαρνιτούρες για να σερβίρετε με τις βάφλες σας

Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή/και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι γαρνιτούρες σας ταιριάζουν με τους διατροφικούς σας στόχους. Εκτός αυτού του δεδομένου, δεν υπάρχει άλλο όριο!

Δοκιμάστε με σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη και λίγο βούτυρο από πάνω. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε φρέσκα μούρα ή φράουλες για να προσθέσετε λίγη περισσότερη γεύση, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς υδατάνθρακες. Μια έξτρα κουταλιά φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμύγδαλο δεν βλάπτει ποτέ!

Θέλετε μια έξτρα ώθηση ή απόλαυση; Μια-δυο κουταλιές σοκολάτα με στέβια θα κάνει τη διαφορά! Και φυσικά, λίγη σαντιγί από πάνω φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη.

Αποθήκευση

Οι βάφλες που έχουν απομείνει συνιστούν ένα υπέροχο πρωινό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας! Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες δεν καταναλωθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Όταν είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε, μπορείτε να τις ζεστάνετε στον φούρνο ή την τοστιέρα. Νομίζω επίσης ότι είναι πολύ νόστιμα κατευθείαν από το ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα (χωρίς γαρνιτούρες)

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 179

Θερμίδες από Λίπος 126

%Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 14 γρ. 22%

Κορεσμένα λιπαρά 3,8g19%

Trans Fat 0 γρ

Πολυακόρεστα λιπαρά 0,8 γρ

Μονοακόρεστα λιπαρά 2,1 γρ

Χοληστερόλη 147,1 mg 49%

Νάτριο 198,1 mg 8%

Κάλιο 55,2 mg 2%

Υδατάνθρακες 5,2g2%

Φυτικές ίνες 1,5g6%

Ζάχαρη 2,3 γρ 3%

Πρωτεΐνη 8,8g 18%

Καθαροί υδατάνθρακες 3,7 γρ.

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top