Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

0     

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

city_of_gold

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.

Ο Gold πιστεύει ότι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τον τόπο σου αν δεν εξετάσεις τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του. Κι αυτό περιλαμβάνει το μετανάστη κάθε προέλευσης και την καντίνα του, ένα κίνημα που έχει αλλάξει ολοσχερώς το πρόσωπο του Λος Άντζελες.

Έτσι, το «City of Gold» δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο για το λάτρη της γαστρονομίας αλλά και για εκείνον που ενδιαφέρεται να κατανοήσει λίγο καλύτερα το φαινόμενο της πολυπολιτισμικότητας που χαρακτηρίζει μεγάλες πόλεις όπως η Πόλη των Αγγέλων.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται την Πέμπτη 25/1 στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο στο Exile Room (Αθηνάς 12, www.exileroom.gr): έναν πολυχώρο στο Μοναστηράκι που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με αληθινή αγάπη και βαθιά κατανόηση του ντοκιμαντέρ.

Η προβολή του «City of Gold» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος American Film Showcase.