Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις ακόμα και τις πλέον ώριμες μπανάνες και αυτός δεν είναι άλλος από το να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1. Συγκέντρωσε όλες τις πολύ ώριμες μπανάνες, που έχουν αρχίσει να αποκτούν σκούρες κηλίδες, και ξεφλούδισέ τις.

2. Κόψε τις σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών (αρκετά μικρές ώστε να λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ).

3. Άπλωσε τις φέτες σε μία στρώση, σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Μην τις ρίξεις κατευθείαν μέσα σε ένα σακουλάκι, γιατί έτσι θα κολλήσουν για πάντα μεταξύ τους!

4. Τοποθέτησε το ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν. Στη συνέχεια, αφαίρεσέ τις από τη λαδόκολλα και μοίρασέ τις, παγωμένες ακόμα, σε πολλά σακουλάκια ασφαλείας (ώστε να μπορείς να ξεπαγώνεις κάθε φορά ακριβώς όσες χρειάζεσαι).

Έτσι, θα έχεις πάντα στην κατάψυξή σου μπανάνες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε σμούθι, banana breads και άλλες συνταγές.

empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Αυτό είναι το γρηγορότερο (μαγειρεμένο) γεύμα που υπάρχει!

Τώρα πια δεν έχεις δικαιολογία «δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω». Ιδιαίτερα αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί η παρακάτω συνταγή ομελέτας σε φλιτζάνι είναι έτοιμη μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
Back To Top