Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

0     

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

nuts
Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να τους αποθηκεύεις σωστά.

Αποθηκεύω σωστά δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, να τους αφήσεις εκτεθειμένους στα στοιχεία της φύσης, δηλαδή στο ηλιακό φως, τη ζέστη, ή ακόμα και στο οξυγόνο. Ακόμα και αν τους βάλεις σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου θα διατηρηθούν φρέσκοι για λίγους μήνες. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να τους βάλεις στο ψυγείο.

Συγκεκριμένα, τους μεταφέρεις σε σακουλάκια ασφαλείας και στη συνέχεια τους βάζεις στο συρτάρι του ψυγείου ή της κατάψυξης, όπου θα διατηρηθούν για περίπου έξι μήνες. Προτού τους καταναλώσεις, τους βγάζεις λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορείς, επίσης, να τους καβουρδίσεις αμέσως προτού τούς βάλεις στο ψυγείο, ακολουθώντας στη συνέχεια την παραπάνω διαδικασία. Έτσι, ακόμα και αν τους καταναλώσεις ένα μήνα μετά, θα έχουν εξίσου υπέροχη γεύση με την πρώτη μέρα.