Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση

Ονειρευόμαστε λαχταριστές μπουκιές καραμέλας αυτό το φθινόπωρο, χάρη σε αυτά τα μίνι cheesecakes. Και το καλύτερο μέρος: Δεν χρειάζεται καν να ανάψετε τον φούρνο σας για να τα βάλετε στο τραπέζι. Οι κλασικές κρούστες Graham-cracker χρησιμεύουν ως βάση για αυτά τα επιδόρπια ατομικού μεγέθους. Στη συνέχεια ολοκληρώνονται με εύκολη, κρεμώδη γέμιση cheesecake χωρίς ψήσιμο και τελειώνετε με μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα καραμέλας. Hot tip: χρησιμοποιήστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy ως συντόμευση για την καραμέλα – απλώς ξετυλίγετε, λιώνετε και ανακατεύετε για τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

3

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

4 ώρες 30 λεπτά

Συστατικά

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

20 αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy, ξετυλιγμένες

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1/2 κουτ. αλάτι

ΚΡΟΥΣΤΑ

2 φλ. θρυμματισμένα κράκερ Graham, (αλλά και μπισκότα ή άλλα κράκερ της αρεσκείας σας)

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

230 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ. κρέμα παχιά, παγωμένη

ΑΠΟ ΠΑΝΩ

1/2 φλ. συν 1 κ.σ. παχιά κρέμα, μοιρασμένη

Εκτέλεση

Φτιάξτε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας: Λιώστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther’s Chewy με την κρέμα και το αλάτι σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Χωρίς αντικολλητικό; Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε στα μικροκύματα σε βήματα των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν.) Χωρίστε τα στη μέση, σε δύο μπολ. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάξτε την κρούστα: Συνδυάστε τα θρυμματισμένα κράκερ Graham με το λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε να ενωθούν. Μοιράστε το μείγμα εξίσου ανάμεσα σε τρία μπολάκια, πιέζοντας προς τα κάτω για να σχηματίσετε μια βάση σαν κρούστα σε καθένα.

Φτιάξτε τη γέμιση: Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τη μισή σάλτσα καραμέλας και χτυπάτε να ενωθούν.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σφιχτές κορυφές. Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα κρέμας-τυριού και ανακατεύετε απαλά.

Μοιράζετε τη γέμιση ίσα στα μπολ του γλυκού και απλώνετε προσεκτικά πάνω από την κρούστα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, μέχρι να δέσει.

Τελειώστε τα Cheesecakes: Ζεστάνετε ξανά την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος για να διατηρήσετε το μείγμα ρευστό. Ρίξτε προσεκτικά την καυτή σάλτσα καραμέλας πάνω στα παγωμένα cheesecakes και μετά γείρετε τα φλιτζάνια για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. (Η καραμέλα θα δέσει γρήγορα.)

Χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός, χτυπήστε την υπόλοιπη 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές. Ρίχνετε τη σαντιγί πάνω από κάθε cheesecake και σερβίρετε.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top