Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας. Αγαπάμε τις μεγαλύτερες, χωρίς ζάχαρη νιφάδες, αλλά αν προτιμάτε τη ζαχαρούχα καρύδα για το εξωτερικό, λειτουργεί εξίσου καλά. Το κέικ χρησιμοποιεί γάλα καρύδας για να προφέρει επιπλέον γεύση και κάνει το κέικ αρκετά πλούσιο. Δεδομένου ότι το κουρκούτι του κέικ χρησιμοποιεί λάδι αντί για βούτυρο, παραμένει μαλακό και ανακατεύεται εύκολα.

Η παρασκευή του τυρομείγματος ανανά είναι εύκολη, αλλά απαιτεί λίγη προσοχή. Τα αυγά μπορούν να πήξουν εύκολα αν αφεθούν χωρίς ανάδευση ή αν το σκεύος ζεσταθεί πολύ γρήγορα. Το καλύτερο είναι να χτυπήσετε σε χαμηλή φωτιά. Το τυρόπηγμα στραγγίζεται στο τέλος για να αφαιρεθούν τυχόν πηγμένα αυγά και να γίνει ένα μεταξένιο λείο τυρόπηγμα ανανά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

10 – 12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Σπρέι μαγειρικής

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. αλάτι

1 φλ. κονσέρβα πλήρες γάλα καρύδας

3/4 φλ. φυτικό λάδι

4 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΜΕΙΓΜΑ ΑΝΑΝΑ

4 κρόκοι αυγών

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ. χυμός ανανά

4 κ.σ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

1 φλ. νιφάδες καρύδας

1 (220 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 φλ. (1 ράβδος) βούτυρο, μαλακωμένο

3 φλ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

keikannb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Λαδώνετε δύο ταψάκια για κέικ 8” με χαρτί ψησίματος και λαδώνετε με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το γάλα καρύδας, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέστε στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα ανάμεσα στις φόρμες για κέικ.

Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση να βγαίνει καθαρή, 25 με 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το τυρόπηγμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη και τον χυμό ανανά. Αφήνετε να σιγοβράσετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Στραγγίστε το τυρόπηγμα μέσα από ένα διχτυωτό σουρωτήρι σε ένα μπολ. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 1 ώρα.

Κάνετε frosting: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε την καρύδα σε ένα ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 10 με 12 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.

Ισιώστε τις κορυφές των κέικ όπως χρειάζεται. Τοποθετείτε μια στρώση σε βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος. Προσθέστε λίγο γλάσο και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να φτιάξετε στη συνέχεια και ένα κοντό τοίχωμα frosting γύρω από την άκρη ή μεταφέρετε λίγο γλάσο σε μια σακούλα σωληνώσεων με μεγάλη στρογγυλή άκρη και σωλήνα κατά μήκος της άκρης. Ρίχνετε το τυρόπηγμα στο κέντρο και απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση του κέικ από πάνω και παγώστε την κορυφή και τις πλευρές με το υπόλοιπο frosting.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιέσετε τις νιφάδες καρύδας πάνω και στις πλευρές του κέικ. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Το hot toddy είναι το ποτό του χειμώνα

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Απολαυστικό smoothie με ροδάκινο

Ψάχνετε τρόπο να δροσιστείτε αυτές τις αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού; Τότε θα θελήσετε να ετοιμάσετε ένα από τα smoothies με χαμηλούς υδατάνθρακες! Με μόνο πέντε υλικά και πέντε λεπτά προετοιμασίας που απαιτούνται, μπορείτε να χαλαρώσετε με αυτή τη δροσιστική καλοκαιρινή γουλιά σε χρόνο...
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top