Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη:

Το Dressing

Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια. Είναι γεμάτα με γεύση και προσθέτουν μια πολύ απαραίτητη ταιριαστή επίγευση στη σαλάτα δημητριακών σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά εγχέουν το λάδι που χρησιμοποιείται για τη σάλτσα! Αυτό το έγχυμα κρεμμυδιού συνεργάζεται με μηλόξυδο, μουστάρδα ντιζόν και μέλι για να δημιουργήσει ένα σούπερ γευστικό Dressing που θα συνδυάζαμε κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Το πλιγούρι

Σίγουρα, το βρασμένο πλιγούρι σε νερό είναι μια χαρά. Αλλά το βραστό νερό σε ζωμό είναι πολύ πιο γευστικό. Μας αρέσει επίσης να προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης, αλλά μερικές φορές είναι εξαιρετικό το να προσθέσουμε τα αγαπημένα σας πλούσια σε γεύση κι άρωμα βότανα όπως το δεντρολίβανο ή το θυμάρι.

Οι συνδυασμοί των υλικών

Με ξηρούς καρπούς, τυρί, φρούτα και φυλλώδη χόρτα, αυτή η σαλάτα σε καλύπτει πραγματικά σαν ένα πλήρες γεύμα. Για μεγαλύτερη πληρότητα, μπορείτε να τη συμπληρώσετε με κομματάκια κοτόπουλο σχάρας ή ψητό σολομό και έχετε ετοιμάσει για τον εαυτό σας ένα πολύ πλούσιο, πολύ υγιεινό γεύμα.

Η ευελιξία

Δεν είστε λάτρης των πεκάν; Χρησιμοποιήστε στη θέση τους καρύδια! Έχετε κάποια επιπλέον αχλάδια στη διάθεσή σας; Βγάλτε τα μήλα και χρησιμοποιήστε τα! Αυτή η σαλάτα είναι ένα είδος προτύπου για μια καλή σαλάτα με δημητριακά. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε: γλυκό, αλμυρό, απαλό, τραγανό, λιπαρό, φρέσκο. Μη διστάσετε να την φέρετε στα μέτρα σας αξιοποιώντας υλικά των δικών σας προτιμήσεων. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

farrob

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ολικής αλέσεως πλιγούρι

2 φλ. ζωμός λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 1/2 κουτ. αλάτι

1 φύλλο δάφνης

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. μέλι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 φλ. ρόκα

1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο

1/2 φλ. παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

1/8 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλ. φρυγανισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα

farroa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, συνδυάστε πλιγούρι, ζωμό λαχανικών, αλάτι και δάφνη. Βράζουμε, μετά σιγοβράζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το πλιγούρι να είναι μαλακό και δεν μένει ζωμός, περίπου 30 λεπτά. Αφού γίνει πλιγούρι, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τα τηγανητά κρεμμύδια: σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε λάδι και κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια αρχίσουν να φουσκώνουν, μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια είναι χρυσά και τραγανά, 15 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το λάδι με ένα κουτάλι με σχισμή και τοποθετήστε το σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα και αλάτι. Αφήστε το λάδι να κρυώσει.

Κάντε τη σάλτσα: σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο με ξύδι, μουστάρδα και μέλι και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Συνδυάστε τα υλικά της σαλάτας: Ανακατέψτε το μαγειρεμένο πλιγούρι, τα τραγανά κρεμμύδια, τη ρόκα, τα κομμάτια μήλο, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα πεκάν. Προσθέστε το dressing και καλή όρεξη!

Tip: Ταιριάζει κι η φέτα και τα λευκά μαλακά τυριά. Αντί για μήλο μπορείτε να βάλετε ραπανάκι. Αντί για ρόκα μπορείτε να προσθέσετε baby σπανάκι.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
Back To Top