Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει. Το γρήγορο ψήσιμο του σολομού στο γκριλ στο τέλος του μαγειρέματος δίνει στη μαρινάδα την ευκαιρία να καραμελωθεί – είναι πολύ καλό. Απλώς φρόντισε να παρακολουθείς προσεκτικά, ώστε να μην παραψηθεί το φιλέτο του σολομού! Δύο έως τρία λεπτά είναι το μόνο που χρειάζεσαι για τέλεια υφή και γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής, για το ταψί

17 δαχτυλίδια ανανά, φρέσκα ή κονσερβοποιημένα

1 μεγάλο φιλέτο σολομού (περίπου 3 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουτ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κουτ. σησαμέλαιο

1/2 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Ψημένοι σπόροι σουσαμιού, για γαρνιτούρα

Λεπτά κομμένα πράσινα κρεμμύδια, για γαρνιτούρα

Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ananasmesolomob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210°. Βάζεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχεις λιπάνει με σπρέι μαγειρικής. Στο κέντρο του φύλλου, τοποθέτησε τις φέτες ανανά σε ομοιόμορφη στρώση.

Καρυκεύεις και τις δύο πλευρές του σολομού με αλάτι και πιπέρι και το τοποθετείς πάνω στις φέτες ανανά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί βούτυρο, σάλτσα τσίλι, κόλιαντρο, σκόρδο, τζίντζερ, σησαμέλαιο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλείφεις με το μείγμα το φιλέτο σολομού.

Ψήνεις στο πάνω κάτω μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 25 λεπτά. Γυρίζεις τον φούρνο στο γκριλ και ψήσε για 2 λεπτά, ή έως ότου το ψάρι είναι ελαφρώς χρυσό. Γαρνίρεις με σουσάμι και πράσινα κρεμμύδια και φέτες λάιμ.

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Ένα χρόνο μετά… με την πανδημία να έχει φέρει στα όριά του ακόμα και τον δημιουργικό εαυτό σου, αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top