Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει. Το γρήγορο ψήσιμο του σολομού στο γκριλ στο τέλος του μαγειρέματος δίνει στη μαρινάδα την ευκαιρία να καραμελωθεί – είναι πολύ καλό. Απλώς φρόντισε να παρακολουθείς προσεκτικά, ώστε να μην παραψηθεί το φιλέτο του σολομού! Δύο έως τρία λεπτά είναι το μόνο που χρειάζεσαι για τέλεια υφή και γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής, για το ταψί

17 δαχτυλίδια ανανά, φρέσκα ή κονσερβοποιημένα

1 μεγάλο φιλέτο σολομού (περίπου 3 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουτ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κουτ. σησαμέλαιο

1/2 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Ψημένοι σπόροι σουσαμιού, για γαρνιτούρα

Λεπτά κομμένα πράσινα κρεμμύδια, για γαρνιτούρα

Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ananasmesolomob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210°. Βάζεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχεις λιπάνει με σπρέι μαγειρικής. Στο κέντρο του φύλλου, τοποθέτησε τις φέτες ανανά σε ομοιόμορφη στρώση.

Καρυκεύεις και τις δύο πλευρές του σολομού με αλάτι και πιπέρι και το τοποθετείς πάνω στις φέτες ανανά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί βούτυρο, σάλτσα τσίλι, κόλιαντρο, σκόρδο, τζίντζερ, σησαμέλαιο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλείφεις με το μείγμα το φιλέτο σολομού.

Ψήνεις στο πάνω κάτω μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 25 λεπτά. Γυρίζεις τον φούρνο στο γκριλ και ψήσε για 2 λεπτά, ή έως ότου το ψάρι είναι ελαφρώς χρυσό. Γαρνίρεις με σουσάμι και πράσινα κρεμμύδια και φέτες λάιμ.

empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Strawberry cocktail time!

Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top