Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει. Το γρήγορο ψήσιμο του σολομού στο γκριλ στο τέλος του μαγειρέματος δίνει στη μαρινάδα την ευκαιρία να καραμελωθεί – είναι πολύ καλό. Απλώς φρόντισε να παρακολουθείς προσεκτικά, ώστε να μην παραψηθεί το φιλέτο του σολομού! Δύο έως τρία λεπτά είναι το μόνο που χρειάζεσαι για τέλεια υφή και γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής, για το ταψί

17 δαχτυλίδια ανανά, φρέσκα ή κονσερβοποιημένα

1 μεγάλο φιλέτο σολομού (περίπου 3 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουτ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κουτ. σησαμέλαιο

1/2 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Ψημένοι σπόροι σουσαμιού, για γαρνιτούρα

Λεπτά κομμένα πράσινα κρεμμύδια, για γαρνιτούρα

Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ananasmesolomob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210°. Βάζεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχεις λιπάνει με σπρέι μαγειρικής. Στο κέντρο του φύλλου, τοποθέτησε τις φέτες ανανά σε ομοιόμορφη στρώση.

Καρυκεύεις και τις δύο πλευρές του σολομού με αλάτι και πιπέρι και το τοποθετείς πάνω στις φέτες ανανά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί βούτυρο, σάλτσα τσίλι, κόλιαντρο, σκόρδο, τζίντζερ, σησαμέλαιο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλείφεις με το μείγμα το φιλέτο σολομού.

Ψήνεις στο πάνω κάτω μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 25 λεπτά. Γυρίζεις τον φούρνο στο γκριλ και ψήσε για 2 λεπτά, ή έως ότου το ψάρι είναι ελαφρώς χρυσό. Γαρνίρεις με σουσάμι και πράσινα κρεμμύδια και φέτες λάιμ.

empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
Back To Top