Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή. Μας αρέσει να συμπληρώνουμε τη δική μας με ντομάτα και ρόκα όταν είναι η εποχή τους, αλλά αν τις φτιάχνετε τον χειμώνα, δοκιμάστε τες με λαχανικά ρίζας όπως ψητά λαχανάκια Βρυξελλών ή ψητά καρότα!

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. μαγειρική σόδα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φυτικό λάδι, για τηγάνι

flat a

ΓΙΑ ΤΗN ΠΙΤΣΑ

1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. φρεσκοκομμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

350 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες πάχους 1/4 »

Μπαλσάμικο

2 φλ. ρόκα

flat b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και μαγειρική σόδα. Προσθέστε γιαούρτι και λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 4 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι κολλώδης.

Χωρίστε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, στη συνέχεια κυλήστε κάθε κομμάτι σε πάχος 1/4 «. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε αρκετό φυτικό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού. Και μαγειρέψετε τη ζύμη περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Συνεχίστε το μαγείρεμα, προσθέτοντας περισσότερο φυτικό λάδι όπως απαιτείται. Διαφορετικά βάζετε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί λαδωμένο και την ψήνετε για 10 λεπτά – κι ύστερα προσθέτετε τα υλικά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι και τη ρίγανη και αρωματίστε με πιπέρι. Απλώσετε κάθε επίπεδο ψωμί με τυρί, μείγμα ντομάτας-κρεμμυδιού και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 15 λεπτά. Περιχύνουμε με βαλσάμικο και προσθέτουμε ρόκα από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Tip: Όπως και στην πίτσα, μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι υλικά θέλετε – ελιές, αλλαντικά, διαφορετικά τυριά, πιπεριά, – ό,τι τραβάει πραγματικά η όρεξή σας.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Back To Top