Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween. Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη και ο συνδυασμός κολοκύθας-μπέικον είναι απολύτως τέλειος. Πασπάλισε με παρμεζάνα για να απογειώσεις γευστικά το αποτέλεσμα!

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

1 κιλο σπαγγέτι ή ταλιατέλες

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια

carbonara2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον πουρέ κολοκύθας, την παρμεζάνα και τους κρόκους αυγών. Προσθέτεις μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού.

Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύεις περίπου 1 ½ φλιτζάνια νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίζεις.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύεις μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρείς το μπέικον με ένα κουτάλι με σχισμή και το στραγγίζεις σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Κρατάς το λίπος από μπέικον στο τηγάνι.

Προσθέτεις τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον, και τα ανακατεύεις. Ανάβεις ξανά σε χαμηλή φωτιά, αν χρειαστεί, στη συνέχεια αφαιρείς από τη φωτιά πριν προσθέσεις το μείγμα κολοκύθας. Προσθέτεις ¾ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών στο μείγμα κολοκύθας για να το αραιώσεις, μετά προσθέτεις στα ζυμαρικά. Προσθέτεις επιπλέον νερό ζυμαρικών, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, όπως απαιτείται για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτεις μπέικον και σερβίρεις. Πασπάλισε με περισσότερη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

 

 

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
Back To Top