Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο. Μάλιστα, αντί να αγοράσεις έτοιμο, τυποποιημένο μείγμα, μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, ελέγχοντας έτσι τι ακριβώς περιέχει και σε ποιες ποσότητες, για να είσαι συνεπής και στους κανόνες της διατροφής σου.

Τι θα χρειαστείς:
(οι προτάσεις είναι ενδεικτικές. Μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς, άλλα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.)

3 φλιτζάνια βρόμη
1 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
1 φλιτζάνι σπόρους κινόα (προαιρετικά)
1/3 φλιτζ. πεκάν
½ φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. αποξηραμένα κράνμπερι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, απλώνεις τη βρόμη, τους κολοκυθόσπορους και την κινόα.

2. Περιχύνεις το μείγμα βρόμης με μέλι και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

3. Προσθέτεις τα πεκάν ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά.

4. Ψήνεις στους 150 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε το μείγμα να ψηθεί χωρίς να καεί. Το μούσλι σου πρέπει να είναι ελαφρά ροδισμένο και αρωματικό.

5. Βγάζεις το μούσλι από το φούρνο και το απλώνεις σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόχαρτο. Προσθέτεις τα αποξηραμένα φρούτα.

6. Αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Το σπας σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και το μεταφέρεις σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει (6)

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top