Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας. Αυτές οι υγιεινές μπάλες φιστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σε τροφοδοτήσουν όποτε χρειάζεσαι λίγη παραπάνω ώθηση. Δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι εύκολες να φτιαχτούν με συστατικά που έχεις πιθανώς στη διάθεσή σου (ή που μπορείς εύκολα να προμηθευτείς), όπως βρώμη και φιστικοβούτυρο. Ενθαρρύνουν τη συνύπαρξη και το ταίριασμα διαφορετικών συνδυασμών, οπότε μη διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικά μείγματα – για παράδειγμα, αποξηραμένα φρούτα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα – στη θέση των τσιπ σοκολάτας και της καρύδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Μερίδες: 17

Συστατικά

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρυδιού

Μισό φλιτζάνι μέλι

Ένα τέταρτο φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Ένα τέταρτο φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Συνδύασε τη βρώμη, το φιστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς), το μέλι, τα τσιπ σοκολάτας και την καρύδα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε καλά. Χρησιμοποιώντας 1 κουταλιάς σούπας, χώρισε το μείγμα σε μπάλες. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

Συμβουλή: Άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη συχνά έχει ίχνη από σιτάρι ή κριθάρι.

ballsen

Μπάλες με βερίκοκο-τζίντζερ

Αυτή η εύκολη συνταγή για μπάλες ενέργειας χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά για να σας δώσει μια γρήγορη τόνωση όταν την έχεις ανάγκη. Τα αποξηραμένα βερίκοκα και το μέλι συγκρατούν την καρύδα και τη βρώμη, ενώ το τζίντζερ και το ταχίνι ενισχύουν τις γλυκές γεύσεις. Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά, μπορείς να τα απολαύσεις ως πρωινό, απογευματινό σνακ ή γλυκό επιδόρπιο μετά το δείπνο.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Μερίδες: 32

Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα

3/4 φλιτζάνι βρώμη

3/4 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη

6 κουταλιές ταχίνι

balls

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Μια πρέζα αλατιού

Εκτέλεση

Συνδύασε τα βερίκοκα, τη βρώμη, την καρύδα, το ταχίνι, το μέλι, το τζίντζερ και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να είναι ψιλοκομμένο, μετά από επεξεργασία για περίπου 1 λεπτό, ξύνοντας τις πλευρές όπως απαιτείται, έως ότου το μείγμα να έχει θρυμματιστεί αλλά να μπορεί να πιεστεί για να σχηματίσει μια συνεκτική μπάλα.

Με βρεγμένα χέρια (για να μην κολλήσει το μείγμα σε αυτά), πίεσε περίπου 1 κουταλιά της σούπας του μείγματος σφιχτά μεταξύ των χεριών σου και σχημάτισε πλάθοντας μια μπάλα. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

ballsener

Εναλλακτικά υλικά: φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια, σκόνη κακάο, σταφίδες, μπανάνα, φράουλα, λεμόνι, σουσάμι, καρότο, κολοκύθα, κράνμπερι, χουρμάδες, σύκα, δμάσκηνα κι ό,τι άλλο ταιριάζει περισσότερο στις διατροφικές σου προτιμήσεις.

empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top