Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε. Για την καλύτερη εμπειρία ψημένου μήλου, το αγαπημένο μας μήλο προς χρήση είναι το Honeycrisp: Ζουμερό αλλά στιβαρό, πικάντικο και γλυκό, αντέχει σαν πρωταθλητής τον χρόνο ψησίματος των 50 λεπτών. Ωστόσο, μην αφήσετε τις προκαταλήψεις μας να περιορίσουν τις επιλογές σας: ποικιλίες όπως οι Granny Smiths, Galas, Pink Ladies και Braeburns λειτουργούν εξίσου καλά. Θα σας συμβουλεύαμε να μείνετε μακριά από τα Red Delicious (η φλούδα τους μπορεί να είναι αρκετά παχιά και σκληρή) καθώς και τα Macintosh (ιδανικά για σάλτσα μήλου αλλά δεν κρατούν τέλεια το σχήμα τους κατά το ψήσιμο).

Επειδή η περιεκτικότητα σε υγρασία κάθε μήλου ποικίλλει, ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει επίσης. Συνιστούμε να ελέγχετε την ετοιμότητα του μήλου σας ξεκινώντας από 40 λεπτά. Αν δεν είναι αρκετά τρυφερά στα 50 λεπτά του χρόνου ψησίματος, μην εκπλαγείτε αν χρειαστούν έως και μια ολόκληρη ώρα για να φτάσουν σε αυτό το τέλειο σιροπιασμένο στάδιο.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μήλα, όπως Honeycrisp

1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. βρόμη

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή μέλι

1/4 φλ. ψιλοκομμένα πεκάν (ή καρύδια ή φουντούκια)

1 κουτ. κανέλα

1/4 κουτ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

psitamila

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση χωρίς να κόψετε το κάτω μέρος.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε μαζί το βούτυρο, τη βρόμη, την καστανή ζάχαρη (ή το μέλι), τα πεκάν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Γεμίζετε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα σε κάθε μήλο.

Τοποθετείτε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να σιροπιάσει το εσωτερικό του, άλλα 20 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά με παγωτό, αν θέλετε.

Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερι.

empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top