Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε. Για την καλύτερη εμπειρία ψημένου μήλου, το αγαπημένο μας μήλο προς χρήση είναι το Honeycrisp: Ζουμερό αλλά στιβαρό, πικάντικο και γλυκό, αντέχει σαν πρωταθλητής τον χρόνο ψησίματος των 50 λεπτών. Ωστόσο, μην αφήσετε τις προκαταλήψεις μας να περιορίσουν τις επιλογές σας: ποικιλίες όπως οι Granny Smiths, Galas, Pink Ladies και Braeburns λειτουργούν εξίσου καλά. Θα σας συμβουλεύαμε να μείνετε μακριά από τα Red Delicious (η φλούδα τους μπορεί να είναι αρκετά παχιά και σκληρή) καθώς και τα Macintosh (ιδανικά για σάλτσα μήλου αλλά δεν κρατούν τέλεια το σχήμα τους κατά το ψήσιμο).

Επειδή η περιεκτικότητα σε υγρασία κάθε μήλου ποικίλλει, ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει επίσης. Συνιστούμε να ελέγχετε την ετοιμότητα του μήλου σας ξεκινώντας από 40 λεπτά. Αν δεν είναι αρκετά τρυφερά στα 50 λεπτά του χρόνου ψησίματος, μην εκπλαγείτε αν χρειαστούν έως και μια ολόκληρη ώρα για να φτάσουν σε αυτό το τέλειο σιροπιασμένο στάδιο.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μήλα, όπως Honeycrisp

1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. βρόμη

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή μέλι

1/4 φλ. ψιλοκομμένα πεκάν (ή καρύδια ή φουντούκια)

1 κουτ. κανέλα

1/4 κουτ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

psitamila

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση χωρίς να κόψετε το κάτω μέρος.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε μαζί το βούτυρο, τη βρόμη, την καστανή ζάχαρη (ή το μέλι), τα πεκάν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Γεμίζετε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα σε κάθε μήλο.

Τοποθετείτε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να σιροπιάσει το εσωτερικό του, άλλα 20 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά με παγωτό, αν θέλετε.

Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερι.

empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top