Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

 

Συστατικά

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κιλό baby σπανάκι

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

spanako

1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένο

6 κουταλιές τυρί φέτα

2 μεγάλες πλατιές κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σπόρια

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλα,

spana

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνεις 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τσιγαρίζεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το σπανάκι σε παρτίδες και σοτάρεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτεις τον άνηθο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το πιπέρι. Μαγειρεύεις κι άλλο, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Μεταφέρεις το μείγμα σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ρίχνεις τη ρικότα και τη φέτα.

Αλείφεις τις πιπεριές με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπαλίζεις με αλάτι. Χωρίζεις το μείγμα σπανάκι και γεμίζεις τις πιπεριές το καθένα, ρίχνοντας από πάνω μία κουταλιά της σούπας μοτσαρέλα. Βάζεις τις πιπεριές σε ένα βαθύ ταψί.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρεις.

Εναλλακτικά αντί για μοτσαρέλα μπορείς να βάλεις μια κουταλιά μπεσαμέλ που δίνει ένα πιο πειστικό εφέ φύλλου – ή να αφήσεις το μείγμα χωρίς επιπλέον κάλυψη, για πιο έντονη γεύση από το σπανάκι και τη φέτα.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος πιπεριάς θες – οι πλατιές και πιο μεγάλες απλώς θα χωρέσουν περισσότερο μείγμα «σπανακόπιτας» και θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα.

 

 

empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
Back To Top