Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

 

Συστατικά

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κιλό baby σπανάκι

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

spanako

1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένο

6 κουταλιές τυρί φέτα

2 μεγάλες πλατιές κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σπόρια

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλα,

spana

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνεις 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τσιγαρίζεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το σπανάκι σε παρτίδες και σοτάρεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτεις τον άνηθο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το πιπέρι. Μαγειρεύεις κι άλλο, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Μεταφέρεις το μείγμα σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ρίχνεις τη ρικότα και τη φέτα.

Αλείφεις τις πιπεριές με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπαλίζεις με αλάτι. Χωρίζεις το μείγμα σπανάκι και γεμίζεις τις πιπεριές το καθένα, ρίχνοντας από πάνω μία κουταλιά της σούπας μοτσαρέλα. Βάζεις τις πιπεριές σε ένα βαθύ ταψί.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρεις.

Εναλλακτικά αντί για μοτσαρέλα μπορείς να βάλεις μια κουταλιά μπεσαμέλ που δίνει ένα πιο πειστικό εφέ φύλλου – ή να αφήσεις το μείγμα χωρίς επιπλέον κάλυψη, για πιο έντονη γεύση από το σπανάκι και τη φέτα.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος πιπεριάς θες – οι πλατιές και πιο μεγάλες απλώς θα χωρέσουν περισσότερο μείγμα «σπανακόπιτας» και θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα.

 

 

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
empty alt

Τρίο χούμους – απόλαυση επί τρία

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.
Back To Top