Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

0     

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

greensalad

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας. Γιατί σύμφωνα με ένα νέο άρθρο στο Food52.com, ήρθε η στιγμή να κρεμάσουμε τις ειδικές λαβίδες που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα για αυτόν το σκοπό.

Όπως προτείνει λοιπόν το συγκεκριμένο site γαστρονομίας, την επόμενη φορά που θα φτιάξουμε μια σαλάτα μπορούμε, αφού πλύνουμε σχολαστικά τα χέρια μας, να προσθέσουμε τα υλικά της σε ένα μπολ μαζί με το 1/3 του ντρέσινγκ και να τα ανακατέψουμε με τα χέρια.

Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβουμε πόσο ακόμα ντρέσινγκ χρειαζόμαστε ώστε να απλωθεί παντού χωρίς να λιμνάσει, θα ανακατέψουμε ομοιόμορφα τα υλικά μας και, το κυριότερο, δεν θα τραυματίσουμε τα πιο ευπαθή από αυτά, όπως είναι πολλά από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ρόκα, μαρούλι κ.λπ.). Προσθέτοντας μάλιστα λίγο από το ντρέσινγκ μας στο ανακάτεμα, βοηθάμε τις ίνες των πιο σκληρών λαχανικών, π.χ. από το σπανάκι και το κέιλ, να μαλακώσουν.