Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Γι’ αυτό ανακαλύψαμε στα ΑΒ Βασιλόπουλος αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς μέσα από την ήδη πολύ ενημερωμένη ποικιλία εκλεκτών προϊόντων που έχουν αλλά ειδικά αυτή την περίοδο εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, χαρίζοντάς μας ατελείωτες επιλογές!

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Ξεκινήστε να στήνετε το πλατό σας με Gouda ώριμη Vergeer, ένα προϊόν μεγάλης ωρίμανσης (40 έως και 52 εβδομάδες) το οποίο χαρίζει στο τυρί ξεχωριστή πικάντικη γεύση ή με την Gouda Ολλανδίας wasabi royal orange, όπου το ιαπωνικό wasabi προστίθεται σε ένα παραδοσιακό τυρί Gouda με ημι-ωριμότητα και θα δώσουν αλλιώτικη νότα στην αναμενόμενη γευστική προσμονή.

Στην συνέχεια εμπιστευτείτε το αναγνωρισμένο Brie Couer De Lion! Ένα αναγνωρισμένο τυρί, στη Γαλλική επικράτεια που το μυστικό της επιτυχίας του οφείλεται στη μυστική συνταγή του και γι’ αυτό το αγαπούν πολύ τα παιδιά αλλά και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο καταναλώνεται χωρίς να αφαιρεθεί η βελούδινη κρούστα του. Απολαύστε με ένα φλοιό δημητριακών ή ένα απλό κομμάτι γαλλικής μπαγκέτας.

Για πιο ιδιαίτερες γεύσεις, επιλέξτε Castello White με μία διακριτική γεύση καλοκαιρινής τρούφας ή το Castello Havarti με ήπια γεύση από ανάμεικτα μυρωδικά και μπαχαρικά.

Από το πλατό μας δεν θα μπορούσε να λείπει και η ελληνική γεύση, με το Bliss Point γραβιεράκι παλαιωμένο με μαύρη τρούφα που παράγεται στη Βοιωτία, αποκλειστικά με πρόβειο γάλα της περιοχής και μαύρη τρούφα που συλλέγεται από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής και με το Bliss Point Γραβιεράκι σε κόκκινο κρασί 3 μηνών ωρίμανσης! Η μοναδικότητα του βασίζεται στο πάντρεμα του τυριού με το κρασί που του δίνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα. Συνδυάστε το με ψημένο ψωμί, ντοματίνια και καρύδια.

Η καλύτερη επιλογή να συνδυάσουμε τα υπέροχα τυριά του πλατό μας είναι μοναδικά αλλαντικά βέβαια! Επιλέξτε το Ζαμπόν Πράγας Raspini, βραστό ζαμπόν τύπου Πράγας, το οποίο παράγεται μόνο από εκλεκτά χοιρινά. Με παραδοσιακή συνταγή με χαρακτηριστικά λεπτό καπνιστό άρωμα και ιδιαίτερα ντελικάτη γεύση. Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το απαράμιλλής γεύσης ζαμπόν, Norciacotto renzini με πιπέρι, το οποίο καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα μπαχαρικών και συνοδεύεται περίφημα με ροζέ αφρώδη οίνους. Τέλος, το Coppa Raspini, που παράγεται από εκλεκτό κρέας χοιρινής ωμοπλάτης με φυσική ωρίμανση, θα δώσει μια απαλά πικάντικη νότα!

Αν τώρα θέλετε να εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας δοκιμάστε να στολίσετε και να συνοδέψετε τις δημιουργίες σας με τις πέρλες Pescaviar σε 3 μοναδικές γεύσεις φράουλα, passion fruit και λεμόνι και λάιμ που θα δώσουν χρώμα αλλά και μια γλυκόξινη γεύση!

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι και ο σολομός Ιρλανδίας Kenmare: Καρδιά φιλέτου από Ιρλανδέζικο φρεσκοαλιευμένο σολομό της περιοχής του Kerry, ο οποίος καπνίζεται με ξύλα βελανιδιάς και αλατίζεται με ατόφιο θαλασσινό αλάτι.

Ήρθε η ώρα να κάνει την είσοδό του ο βασιλιάς της βραδιάς που δεν είναι άλλος από το καλό κρασί. Μια απίθανη πρόταση εξακολουθεί πάντα να είναι το ξινόμαυρο Κτήμα Άλφα. Ύστερα από 18 μήνες σε γαλλικά βαρέλια, με κόκκινα φρούτα και αποξηραμένα άνθη, με γήινα στοιχεία και άρωμα βανίλιας , είναι σίγουρο πως η πλούσια δομή του και ισορροπημένη του οξύτητα θα σας μαγέψουν.

Αν πάλι αναζητάτε μία πιο πικάντικη γεύση, επιλέξτε τον ερυθρό Αβάντις Syrah, με μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας!

Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθούμε χαρούμενο μαγείρεμα, όμορφες γιορτές και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Αναζητήστε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και θα βρείτε ακόμη περισσότερα εδώ

ab_xmas3

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Πικάντικες μπουκίτσες-κουνουπίδι που θα σε ενθουσιάσουν

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top