Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Γι’ αυτό ανακαλύψαμε στα ΑΒ Βασιλόπουλος αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς μέσα από την ήδη πολύ ενημερωμένη ποικιλία εκλεκτών προϊόντων που έχουν αλλά ειδικά αυτή την περίοδο εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, χαρίζοντάς μας ατελείωτες επιλογές!

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Ξεκινήστε να στήνετε το πλατό σας με Gouda ώριμη Vergeer, ένα προϊόν μεγάλης ωρίμανσης (40 έως και 52 εβδομάδες) το οποίο χαρίζει στο τυρί ξεχωριστή πικάντικη γεύση ή με την Gouda Ολλανδίας wasabi royal orange, όπου το ιαπωνικό wasabi προστίθεται σε ένα παραδοσιακό τυρί Gouda με ημι-ωριμότητα και θα δώσουν αλλιώτικη νότα στην αναμενόμενη γευστική προσμονή.

Στην συνέχεια εμπιστευτείτε το αναγνωρισμένο Brie Couer De Lion! Ένα αναγνωρισμένο τυρί, στη Γαλλική επικράτεια που το μυστικό της επιτυχίας του οφείλεται στη μυστική συνταγή του και γι’ αυτό το αγαπούν πολύ τα παιδιά αλλά και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο καταναλώνεται χωρίς να αφαιρεθεί η βελούδινη κρούστα του. Απολαύστε με ένα φλοιό δημητριακών ή ένα απλό κομμάτι γαλλικής μπαγκέτας.

Για πιο ιδιαίτερες γεύσεις, επιλέξτε Castello White με μία διακριτική γεύση καλοκαιρινής τρούφας ή το Castello Havarti με ήπια γεύση από ανάμεικτα μυρωδικά και μπαχαρικά.

Από το πλατό μας δεν θα μπορούσε να λείπει και η ελληνική γεύση, με το Bliss Point γραβιεράκι παλαιωμένο με μαύρη τρούφα που παράγεται στη Βοιωτία, αποκλειστικά με πρόβειο γάλα της περιοχής και μαύρη τρούφα που συλλέγεται από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής και με το Bliss Point Γραβιεράκι σε κόκκινο κρασί 3 μηνών ωρίμανσης! Η μοναδικότητα του βασίζεται στο πάντρεμα του τυριού με το κρασί που του δίνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα. Συνδυάστε το με ψημένο ψωμί, ντοματίνια και καρύδια.

Η καλύτερη επιλογή να συνδυάσουμε τα υπέροχα τυριά του πλατό μας είναι μοναδικά αλλαντικά βέβαια! Επιλέξτε το Ζαμπόν Πράγας Raspini, βραστό ζαμπόν τύπου Πράγας, το οποίο παράγεται μόνο από εκλεκτά χοιρινά. Με παραδοσιακή συνταγή με χαρακτηριστικά λεπτό καπνιστό άρωμα και ιδιαίτερα ντελικάτη γεύση. Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το απαράμιλλής γεύσης ζαμπόν, Norciacotto renzini με πιπέρι, το οποίο καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα μπαχαρικών και συνοδεύεται περίφημα με ροζέ αφρώδη οίνους. Τέλος, το Coppa Raspini, που παράγεται από εκλεκτό κρέας χοιρινής ωμοπλάτης με φυσική ωρίμανση, θα δώσει μια απαλά πικάντικη νότα!

Αν τώρα θέλετε να εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας δοκιμάστε να στολίσετε και να συνοδέψετε τις δημιουργίες σας με τις πέρλες Pescaviar σε 3 μοναδικές γεύσεις φράουλα, passion fruit και λεμόνι και λάιμ που θα δώσουν χρώμα αλλά και μια γλυκόξινη γεύση!

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι και ο σολομός Ιρλανδίας Kenmare: Καρδιά φιλέτου από Ιρλανδέζικο φρεσκοαλιευμένο σολομό της περιοχής του Kerry, ο οποίος καπνίζεται με ξύλα βελανιδιάς και αλατίζεται με ατόφιο θαλασσινό αλάτι.

Ήρθε η ώρα να κάνει την είσοδό του ο βασιλιάς της βραδιάς που δεν είναι άλλος από το καλό κρασί. Μια απίθανη πρόταση εξακολουθεί πάντα να είναι το ξινόμαυρο Κτήμα Άλφα. Ύστερα από 18 μήνες σε γαλλικά βαρέλια, με κόκκινα φρούτα και αποξηραμένα άνθη, με γήινα στοιχεία και άρωμα βανίλιας , είναι σίγουρο πως η πλούσια δομή του και ισορροπημένη του οξύτητα θα σας μαγέψουν.

Αν πάλι αναζητάτε μία πιο πικάντικη γεύση, επιλέξτε τον ερυθρό Αβάντις Syrah, με μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας!

Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθούμε χαρούμενο μαγείρεμα, όμορφες γιορτές και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Αναζητήστε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και θα βρείτε ακόμη περισσότερα εδώ

ab_xmas3

empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top