Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Γι’ αυτό ανακαλύψαμε στα ΑΒ Βασιλόπουλος αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς μέσα από την ήδη πολύ ενημερωμένη ποικιλία εκλεκτών προϊόντων που έχουν αλλά ειδικά αυτή την περίοδο εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, χαρίζοντάς μας ατελείωτες επιλογές!

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Ξεκινήστε να στήνετε το πλατό σας με Gouda ώριμη Vergeer, ένα προϊόν μεγάλης ωρίμανσης (40 έως και 52 εβδομάδες) το οποίο χαρίζει στο τυρί ξεχωριστή πικάντικη γεύση ή με την Gouda Ολλανδίας wasabi royal orange, όπου το ιαπωνικό wasabi προστίθεται σε ένα παραδοσιακό τυρί Gouda με ημι-ωριμότητα και θα δώσουν αλλιώτικη νότα στην αναμενόμενη γευστική προσμονή.

Στην συνέχεια εμπιστευτείτε το αναγνωρισμένο Brie Couer De Lion! Ένα αναγνωρισμένο τυρί, στη Γαλλική επικράτεια που το μυστικό της επιτυχίας του οφείλεται στη μυστική συνταγή του και γι’ αυτό το αγαπούν πολύ τα παιδιά αλλά και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο καταναλώνεται χωρίς να αφαιρεθεί η βελούδινη κρούστα του. Απολαύστε με ένα φλοιό δημητριακών ή ένα απλό κομμάτι γαλλικής μπαγκέτας.

Για πιο ιδιαίτερες γεύσεις, επιλέξτε Castello White με μία διακριτική γεύση καλοκαιρινής τρούφας ή το Castello Havarti με ήπια γεύση από ανάμεικτα μυρωδικά και μπαχαρικά.

Από το πλατό μας δεν θα μπορούσε να λείπει και η ελληνική γεύση, με το Bliss Point γραβιεράκι παλαιωμένο με μαύρη τρούφα που παράγεται στη Βοιωτία, αποκλειστικά με πρόβειο γάλα της περιοχής και μαύρη τρούφα που συλλέγεται από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής και με το Bliss Point Γραβιεράκι σε κόκκινο κρασί 3 μηνών ωρίμανσης! Η μοναδικότητα του βασίζεται στο πάντρεμα του τυριού με το κρασί που του δίνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα. Συνδυάστε το με ψημένο ψωμί, ντοματίνια και καρύδια.

Η καλύτερη επιλογή να συνδυάσουμε τα υπέροχα τυριά του πλατό μας είναι μοναδικά αλλαντικά βέβαια! Επιλέξτε το Ζαμπόν Πράγας Raspini, βραστό ζαμπόν τύπου Πράγας, το οποίο παράγεται μόνο από εκλεκτά χοιρινά. Με παραδοσιακή συνταγή με χαρακτηριστικά λεπτό καπνιστό άρωμα και ιδιαίτερα ντελικάτη γεύση. Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το απαράμιλλής γεύσης ζαμπόν, Norciacotto renzini με πιπέρι, το οποίο καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα μπαχαρικών και συνοδεύεται περίφημα με ροζέ αφρώδη οίνους. Τέλος, το Coppa Raspini, που παράγεται από εκλεκτό κρέας χοιρινής ωμοπλάτης με φυσική ωρίμανση, θα δώσει μια απαλά πικάντικη νότα!

Αν τώρα θέλετε να εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας δοκιμάστε να στολίσετε και να συνοδέψετε τις δημιουργίες σας με τις πέρλες Pescaviar σε 3 μοναδικές γεύσεις φράουλα, passion fruit και λεμόνι και λάιμ που θα δώσουν χρώμα αλλά και μια γλυκόξινη γεύση!

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι και ο σολομός Ιρλανδίας Kenmare: Καρδιά φιλέτου από Ιρλανδέζικο φρεσκοαλιευμένο σολομό της περιοχής του Kerry, ο οποίος καπνίζεται με ξύλα βελανιδιάς και αλατίζεται με ατόφιο θαλασσινό αλάτι.

Ήρθε η ώρα να κάνει την είσοδό του ο βασιλιάς της βραδιάς που δεν είναι άλλος από το καλό κρασί. Μια απίθανη πρόταση εξακολουθεί πάντα να είναι το ξινόμαυρο Κτήμα Άλφα. Ύστερα από 18 μήνες σε γαλλικά βαρέλια, με κόκκινα φρούτα και αποξηραμένα άνθη, με γήινα στοιχεία και άρωμα βανίλιας , είναι σίγουρο πως η πλούσια δομή του και ισορροπημένη του οξύτητα θα σας μαγέψουν.

Αν πάλι αναζητάτε μία πιο πικάντικη γεύση, επιλέξτε τον ερυθρό Αβάντις Syrah, με μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας!

Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθούμε χαρούμενο μαγείρεμα, όμορφες γιορτές και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Αναζητήστε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και θα βρείτε ακόμη περισσότερα εδώ

ab_xmas3

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα
Back To Top