Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές λιχουδιές για κεράσματα.

Γι’ αυτό ανακαλύψαμε στα ΑΒ Βασιλόπουλος αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς μέσα από την ήδη πολύ ενημερωμένη ποικιλία εκλεκτών προϊόντων που έχουν αλλά ειδικά αυτή την περίοδο εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, χαρίζοντάς μας ατελείωτες επιλογές!

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Ξεκινήστε να στήνετε το πλατό σας με Gouda ώριμη Vergeer, ένα προϊόν μεγάλης ωρίμανσης (40 έως και 52 εβδομάδες) το οποίο χαρίζει στο τυρί ξεχωριστή πικάντικη γεύση ή με την Gouda Ολλανδίας wasabi royal orange, όπου το ιαπωνικό wasabi προστίθεται σε ένα παραδοσιακό τυρί Gouda με ημι-ωριμότητα και θα δώσουν αλλιώτικη νότα στην αναμενόμενη γευστική προσμονή.

Στην συνέχεια εμπιστευτείτε το αναγνωρισμένο Brie Couer De Lion! Ένα αναγνωρισμένο τυρί, στη Γαλλική επικράτεια που το μυστικό της επιτυχίας του οφείλεται στη μυστική συνταγή του και γι’ αυτό το αγαπούν πολύ τα παιδιά αλλά και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο καταναλώνεται χωρίς να αφαιρεθεί η βελούδινη κρούστα του. Απολαύστε με ένα φλοιό δημητριακών ή ένα απλό κομμάτι γαλλικής μπαγκέτας.

Για πιο ιδιαίτερες γεύσεις, επιλέξτε Castello White με μία διακριτική γεύση καλοκαιρινής τρούφας ή το Castello Havarti με ήπια γεύση από ανάμεικτα μυρωδικά και μπαχαρικά.

Από το πλατό μας δεν θα μπορούσε να λείπει και η ελληνική γεύση, με το Bliss Point γραβιεράκι παλαιωμένο με μαύρη τρούφα που παράγεται στη Βοιωτία, αποκλειστικά με πρόβειο γάλα της περιοχής και μαύρη τρούφα που συλλέγεται από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής και με το Bliss Point Γραβιεράκι σε κόκκινο κρασί 3 μηνών ωρίμανσης! Η μοναδικότητα του βασίζεται στο πάντρεμα του τυριού με το κρασί που του δίνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα. Συνδυάστε το με ψημένο ψωμί, ντοματίνια και καρύδια.

Η καλύτερη επιλογή να συνδυάσουμε τα υπέροχα τυριά του πλατό μας είναι μοναδικά αλλαντικά βέβαια! Επιλέξτε το Ζαμπόν Πράγας Raspini, βραστό ζαμπόν τύπου Πράγας, το οποίο παράγεται μόνο από εκλεκτά χοιρινά. Με παραδοσιακή συνταγή με χαρακτηριστικά λεπτό καπνιστό άρωμα και ιδιαίτερα ντελικάτη γεύση. Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το απαράμιλλής γεύσης ζαμπόν, Norciacotto renzini με πιπέρι, το οποίο καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα μπαχαρικών και συνοδεύεται περίφημα με ροζέ αφρώδη οίνους. Τέλος, το Coppa Raspini, που παράγεται από εκλεκτό κρέας χοιρινής ωμοπλάτης με φυσική ωρίμανση, θα δώσει μια απαλά πικάντικη νότα!

Αν τώρα θέλετε να εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας δοκιμάστε να στολίσετε και να συνοδέψετε τις δημιουργίες σας με τις πέρλες Pescaviar σε 3 μοναδικές γεύσεις φράουλα, passion fruit και λεμόνι και λάιμ που θα δώσουν χρώμα αλλά και μια γλυκόξινη γεύση!

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι και ο σολομός Ιρλανδίας Kenmare: Καρδιά φιλέτου από Ιρλανδέζικο φρεσκοαλιευμένο σολομό της περιοχής του Kerry, ο οποίος καπνίζεται με ξύλα βελανιδιάς και αλατίζεται με ατόφιο θαλασσινό αλάτι.

Ήρθε η ώρα να κάνει την είσοδό του ο βασιλιάς της βραδιάς που δεν είναι άλλος από το καλό κρασί. Μια απίθανη πρόταση εξακολουθεί πάντα να είναι το ξινόμαυρο Κτήμα Άλφα. Ύστερα από 18 μήνες σε γαλλικά βαρέλια, με κόκκινα φρούτα και αποξηραμένα άνθη, με γήινα στοιχεία και άρωμα βανίλιας , είναι σίγουρο πως η πλούσια δομή του και ισορροπημένη του οξύτητα θα σας μαγέψουν.

Αν πάλι αναζητάτε μία πιο πικάντικη γεύση, επιλέξτε τον ερυθρό Αβάντις Syrah, με μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας!

Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθούμε χαρούμενο μαγείρεμα, όμορφες γιορτές και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Αναζητήστε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και θα βρείτε ακόμη περισσότερα εδώ

ab_xmas3

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top