Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.

Η «πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο», όπως αποκαλείται, σημειώνει 3,18 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα μέτρησης Scoville, εκτοπίζοντας έτσι τον προηγούμενο κάτοχο της πρώτης θέσης, την πιπεριά που, όχι τυχαία, έχει ονομαστεί «Ανάσα του δράκου» (Dragon’s Breath). Για να πάρεις μια ιδέα, μια τυπική χαλαπένιο, που δεν θα την έλεγες και δροσιστική, συγκεντρώνει μόλις 10.000 μονάδες της κλίμακας Scoville.

Η Pepper X είναι προϊόν του εργαστηρίου του Ed Currie, ο οποίος έχει επίσης δημιουργήσει την τρίτη πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο, με τη μάλλον δυσοίωνη ονομασία Ο Χάρος της Καρολάινα (Carolina Reaper).

Η Pepper X είναι τόσο καυτερή, που μουδιάζει το δέρμα και κόβει την αναπνοή. Είναι δυνητικά θανατηφόρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία σε όποιον την καταναλώσει.

Δεν διατίθεται προς πώληση, μάλλον επειδή, αν έπεφτε σε λάθος χέρια, θα γινόταν ιδανικό όργανο βασανιστηρίων και φόνου. Όμως χρησιμοποιείται στην παρασκευή μιας σάλτσας με την επίσης τρομακτική ονομασία (Last Dab, Τελευταία Πινελιά), που αν νιώθεις αρκετά τολμηρός μπορείς να παραγγείλεις από εδώ.

empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top