Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

0     

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

Red, green and yellow chilli pepper from Peru called "rocoto" in a market. Natural look.

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.

Η «πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο», όπως αποκαλείται, σημειώνει 3,18 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα μέτρησης Scoville, εκτοπίζοντας έτσι τον προηγούμενο κάτοχο της πρώτης θέσης, την πιπεριά που, όχι τυχαία, έχει ονομαστεί «Ανάσα του δράκου» (Dragon’s Breath). Για να πάρεις μια ιδέα, μια τυπική χαλαπένιο, που δεν θα την έλεγες και δροσιστική, συγκεντρώνει μόλις 10.000 μονάδες της κλίμακας Scoville.

Η Pepper X είναι προϊόν του εργαστηρίου του Ed Currie, ο οποίος έχει επίσης δημιουργήσει την τρίτη πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο, με τη μάλλον δυσοίωνη ονομασία Ο Χάρος της Καρολάινα (Carolina Reaper).

Η Pepper X είναι τόσο καυτερή, που μουδιάζει το δέρμα και κόβει την αναπνοή. Είναι δυνητικά θανατηφόρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία σε όποιον την καταναλώσει.

Δεν διατίθεται προς πώληση, μάλλον επειδή, αν έπεφτε σε λάθος χέρια, θα γινόταν ιδανικό όργανο βασανιστηρίων και φόνου. Όμως χρησιμοποιείται στην παρασκευή μιας σάλτσας με την επίσης τρομακτική ονομασία (Last Dab, Τελευταία Πινελιά), που αν νιώθεις αρκετά τολμηρός μπορείς να παραγγείλεις από εδώ.