Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με […]

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα. Συνήθως ωστόσο αυτό που φορτώνει τις έξτρα θερμίδες στην πίτσα είναι η ζύμη της.

Όχι πια! Αν αντικαταστήσεις την κλασική ζύμη πίτσας με κολοκύθι… τότε έχεις μίνι μπουκιές πίτσας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους απαιτητικούς ουρανίσκους και θα γίνουν το τραγανό gourmet hit του καλοκαιριού!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες 1/4 »

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

1/4 γλ. Σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πίτσας

1/3 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/3 φλ. μίνι πεπερόνι

Αποξηραμένη ρίγανη, για καρύκευμα

kolokithi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε κολοκυθάκια σε ένα ταψί και αλείψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, γύρω στα 5 λεπτά.

Με ένα κουτάλι προσθέστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε κάθε φέτα και στη συνέχεια καλύψτε με μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι. πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να λιώσει το τυρί, γύρω στα 10 λεπτά.

Τα υλικά ως προς το τυρί και το αλλαντικό μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε για εντελώς vegan εκδοχή να βάλετε μόνο τόφου και κόκκινη σάλτσα.

Επίσης αντί για στρογγυλά τα κολοκύθια μπορείτε να τα κόψετε και σε στιλ γόνδολας ή σε φέτες σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Με παρόμοιο τρόπο ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κολοκύθι, μελιτζάνα η και πατάτα ή να φτιάξετε και τις τρεις εκδοχές μαζί για ένα εντελώς διαφορετικό πλατό με μίνι μπουκίτσες λαχανικών-πίτσα.

Ένας εξαιρετικός τρόπος και για μικρά παιδιά που δηλώνουν «αλλεργία» σε οτιδήποτε υγιεινό και πράσινο…

Tips: εναλλακτικές προτάσεις υλικών: μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικο, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ, πιπεριά, ελιές, μανιτάρια, καλαμπόκι και γενικά οτιδήποτε άλλο θα βάζατε στην πίτσα σας.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
Back To Top