Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.

«Αυτή ήταν η αγαπημένη μου συνταγή για μπράουνις για 30 χρόνια. Τη δεκαετία του ’80, μια γνωστή μου στη Γερμανία στην οποία πήγα μερικά μπράουνις, που θεωρούσε ότι είναι σπουδαία μαγείρισσα, ζήτησε τη συνταγή αλλά δεν κατάφερε ποτέ να την εκτελέσει με επιτυχία. Συνέχισε να με ρωτάει τι έκανε λάθος αλλά δεν κατάφερα ποτέ να της λύσω το πρόβλημα. Τελικά, μετακόμισε στις ΗΠΑ και έκλεψε το σύζυγό μου!».

Το παραπάνω σχόλιο θεωρείται «το διαχρονικά αγαπημένο» των New York Times και έχει κάνει πολλές φορές το γύρο του Twitter. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το TheCut.com προσέγγισε τη Newberry για το παρασκήνιο. Έμαθε έτσι ότι αυτή η γυναίκα είναι διατροφολόγος, ότι επιμελείται ιατρικά κείμενα και συντάσσει αναφορές για διάφορους ομοσπονδιακούς φορείς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή των γεγονότων, όταν η Newberry πρωτοσυνάντησε τη «μοιραία» εκείνη γυναίκα, ο επί οκτώ χρόνια τότε σύζυγός της υπηρετούσε στην Αεροπορία της Γερμανίας (οι σύζυγοι των δύο γυναικών γνωρίζονταν μεταξύ τους). Όταν η Newberry πήγε στο ζευγάρι μερικά μπράουνις που είχε φτιάξει –περιγράφοντας τη μελλοντική αντίζηλό της ως «μια εντυπωσιακή Ιταλίδα που ήταν περήφανη για τη μαγειρική της και πολύ επιλεκτική στο φαγητό» – η άλλη γυναίκα της ζήτησε τη συνταγή και μετά άρχισαν μια επικοινωνία με γράμματα, στην προσπάθεια της γυναίκας από τη Γερμανία να κάνει τη συνταγή να πετύχει. Αφού τελικά δεν πέτυχε ποτέ, «υπέθεσε ότι είχα παραλείψει σκοπίμως κάτι από τη συνταγή», σχολίασε η Newberry στο TheCut.com.

Τρία χρόνια μετά, η γυναίκα εκείνη επισκέφτηκε τη Newberry και είπε ότι είχε χωρίσει από το σύζυγό της.

«Μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψή της, συνάντησα τυχαία ένα γείτονα που ζούσε κοντά στην οικοδομή μας (ο τότε σύζυγος της Newberry έχτιζε εκείνη την περίοδο ένα δεύτερο σπίτι). Ο γείτονας με ρώτησε αν με ενοχλούσε που ο άντρας μου και εκείνη η γυναίκα φλέρταραν μεταξύ τους! Δεν τον πίστεψα, μέχρι που μετά από περίπου μία εβδομάδα, επιστρέφοντας σπίτι, τους έπιασα μαζί.

Η γυναίκα εκείνη επέστρεψε βιαστικά στη Γερμανία, εγώ πήγα να μείνω με ένα φίλο και έδωσα στο σύζυγό μου ένα τελεσίγραφο», συνέχισε η Newberry. «Εκείνος μου είπε ότι ήθελε να παραμείνουμε παντρεμένοι, αλλά αμέσως μετά έφυγε για τη Γερμανία για ένα ακόμα “επαγγελματικό” ταξίδι! Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία της απουσίας του για να μετακομίσω. Λίγους μήνες μετά, η γυναίκα εκείνη επέστρεψε αλλά δεν της ξαναμίλησα ποτέ».

Πάντως αυτή η ιστορία είχε χάπι εντ για τη Newberry: Πήγε να ζήσει στην Ουάσιγκτον, όπου παντρεύτηκε τον τωρινό σύζυγό της, που αποκαλεί τον «άντρα της ζωής της». Και πώς είναι η σχέση του δεύτερου άντρα της με τα μπράουνις; «Η ειρωνεία είναι ότι δεν τα είχε δοκιμάσει για χρόνια, γιατί στο παρελθόν ήταν αλλεργικός στα αυγά. Τελικά όμως ανακάλυψε ότι είχε ξεπεράσει αυτή την αλλεργία, όταν αποφάσισε να κάνει σπουδές μαγειρικής! Σήμερα λοιπόν αγαπάει τα μπράουνις!».

Και τι έγινε με τα μπράουνις της αντιζήλου; «Ποτέ δεν κατάλαβα τι έκανε λάθος και φυσικά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα να τη ρωτήσω», απαντά η Newberry, συμπληρώνοντας: «Παρόλο που τελευταία άλλαξα λίγο τη συνταγή, τα απολαμβάνω ακόμα και συνεχίζω να τα θεωρώ ως τα μπράουνις της Katherine Hepburn. Και δεν μπορώ να μην τα σκέφτομαι χωρίς να θυμάμαι αυτή την ειρωνεία της τύχης».

empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top