Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.

«Αυτή ήταν η αγαπημένη μου συνταγή για μπράουνις για 30 χρόνια. Τη δεκαετία του ’80, μια γνωστή μου στη Γερμανία στην οποία πήγα μερικά μπράουνις, που θεωρούσε ότι είναι σπουδαία μαγείρισσα, ζήτησε τη συνταγή αλλά δεν κατάφερε ποτέ να την εκτελέσει με επιτυχία. Συνέχισε να με ρωτάει τι έκανε λάθος αλλά δεν κατάφερα ποτέ να της λύσω το πρόβλημα. Τελικά, μετακόμισε στις ΗΠΑ και έκλεψε το σύζυγό μου!».

Το παραπάνω σχόλιο θεωρείται «το διαχρονικά αγαπημένο» των New York Times και έχει κάνει πολλές φορές το γύρο του Twitter. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το TheCut.com προσέγγισε τη Newberry για το παρασκήνιο. Έμαθε έτσι ότι αυτή η γυναίκα είναι διατροφολόγος, ότι επιμελείται ιατρικά κείμενα και συντάσσει αναφορές για διάφορους ομοσπονδιακούς φορείς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή των γεγονότων, όταν η Newberry πρωτοσυνάντησε τη «μοιραία» εκείνη γυναίκα, ο επί οκτώ χρόνια τότε σύζυγός της υπηρετούσε στην Αεροπορία της Γερμανίας (οι σύζυγοι των δύο γυναικών γνωρίζονταν μεταξύ τους). Όταν η Newberry πήγε στο ζευγάρι μερικά μπράουνις που είχε φτιάξει –περιγράφοντας τη μελλοντική αντίζηλό της ως «μια εντυπωσιακή Ιταλίδα που ήταν περήφανη για τη μαγειρική της και πολύ επιλεκτική στο φαγητό» – η άλλη γυναίκα της ζήτησε τη συνταγή και μετά άρχισαν μια επικοινωνία με γράμματα, στην προσπάθεια της γυναίκας από τη Γερμανία να κάνει τη συνταγή να πετύχει. Αφού τελικά δεν πέτυχε ποτέ, «υπέθεσε ότι είχα παραλείψει σκοπίμως κάτι από τη συνταγή», σχολίασε η Newberry στο TheCut.com.

Τρία χρόνια μετά, η γυναίκα εκείνη επισκέφτηκε τη Newberry και είπε ότι είχε χωρίσει από το σύζυγό της.

«Μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψή της, συνάντησα τυχαία ένα γείτονα που ζούσε κοντά στην οικοδομή μας (ο τότε σύζυγος της Newberry έχτιζε εκείνη την περίοδο ένα δεύτερο σπίτι). Ο γείτονας με ρώτησε αν με ενοχλούσε που ο άντρας μου και εκείνη η γυναίκα φλέρταραν μεταξύ τους! Δεν τον πίστεψα, μέχρι που μετά από περίπου μία εβδομάδα, επιστρέφοντας σπίτι, τους έπιασα μαζί.

Η γυναίκα εκείνη επέστρεψε βιαστικά στη Γερμανία, εγώ πήγα να μείνω με ένα φίλο και έδωσα στο σύζυγό μου ένα τελεσίγραφο», συνέχισε η Newberry. «Εκείνος μου είπε ότι ήθελε να παραμείνουμε παντρεμένοι, αλλά αμέσως μετά έφυγε για τη Γερμανία για ένα ακόμα “επαγγελματικό” ταξίδι! Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία της απουσίας του για να μετακομίσω. Λίγους μήνες μετά, η γυναίκα εκείνη επέστρεψε αλλά δεν της ξαναμίλησα ποτέ».

Πάντως αυτή η ιστορία είχε χάπι εντ για τη Newberry: Πήγε να ζήσει στην Ουάσιγκτον, όπου παντρεύτηκε τον τωρινό σύζυγό της, που αποκαλεί τον «άντρα της ζωής της». Και πώς είναι η σχέση του δεύτερου άντρα της με τα μπράουνις; «Η ειρωνεία είναι ότι δεν τα είχε δοκιμάσει για χρόνια, γιατί στο παρελθόν ήταν αλλεργικός στα αυγά. Τελικά όμως ανακάλυψε ότι είχε ξεπεράσει αυτή την αλλεργία, όταν αποφάσισε να κάνει σπουδές μαγειρικής! Σήμερα λοιπόν αγαπάει τα μπράουνις!».

Και τι έγινε με τα μπράουνις της αντιζήλου; «Ποτέ δεν κατάλαβα τι έκανε λάθος και φυσικά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα να τη ρωτήσω», απαντά η Newberry, συμπληρώνοντας: «Παρόλο που τελευταία άλλαξα λίγο τη συνταγή, τα απολαμβάνω ακόμα και συνεχίζω να τα θεωρώ ως τα μπράουνις της Katherine Hepburn. Και δεν μπορώ να μην τα σκέφτομαι χωρίς να θυμάμαι αυτή την ειρωνεία της τύχης».

empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
Back To Top