Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.

 

Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας. Να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ και πατήσεις είτε το play της αγαπημένης σου σειράς είτε να ξαπλώσεις αγκαλιά με τη μια και μοναδική σου αγάπη ακούγοντας μουσικές που σε ταξιδεύουν. Για να κάνουμε αυτό το νοερό ταξίδι λίγο πιο έντονο και για να βάλουμε κι όλες τις αισθήσεις στο παιχνίδι της χαλάρωσης σου προτείνουμε μια εύκολη κι απλή συνταγή για ζεστό κρασί, που το χρώμα και τα αρώματά του και εννοείται η γεύση του θα κάνουν την καραντίνα να περάσει -ίσως- λίγο πιο ανώδυνα! Στο κάτω κάτω είναι Παρασκευή βράδυ! Enjoy!

Το να κάνεις ζεστό κρασί δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Συνδυάζεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί με μερικές φέτες πορτοκαλιού, μπαχαρικά, μέλι και κονιάκ και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξηρές ποικιλίες όπως merlot, malbec ή cab sauv. Αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ποικιλία θες, το αγαπημένο σου μπουκάλι λειτουργεί κι εδώ μια χαρά. Εάν δεν σου αρέσει το κονιάκ ή δεν έχεις στο σπίτι, μπορείς άνετα να το παραλείψεις – εναλλακτικά, αν θες πιο φρουτώδη και γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις κάποιο λικέρ της προτίμησής σου.

mull

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

mulle

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 πορτοκάλι, κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια/φέτες, και επιπλέον κομμάτια για γαρνιτούρα

6 ολόκληρα γαρίφαλα

3 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

Γλυκάνισο 3 αστέρων

1/4 φλ. μέλι

1/2 φλ. κονιάκ

mulleda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζεις όλα τα υλικά. Μόλις αρχίζουν να σιγοβράζουν -προσοχή να μην έρθουν σε βρασμό- μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Σιγοβράζεις απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Το σερβίρεις και το απολαμβάνεις ζεστό και γαρνίρεις με περισσότερες φέτες εσπεριδοειδών (πλέον βρίσκεις και μανταρίνι) και ξυλάκια κανέλας ακόμα και αστεράκια γλυκάνισου.

 

 

empty alt

Ας ξαναδούμε τα φυτικά λιπαρά

Πόσο αθώα είναι τελικά τα φυτικά λιπαρά; Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση τους μπορεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
Back To Top