Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.

 

Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας. Να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ και πατήσεις είτε το play της αγαπημένης σου σειράς είτε να ξαπλώσεις αγκαλιά με τη μια και μοναδική σου αγάπη ακούγοντας μουσικές που σε ταξιδεύουν. Για να κάνουμε αυτό το νοερό ταξίδι λίγο πιο έντονο και για να βάλουμε κι όλες τις αισθήσεις στο παιχνίδι της χαλάρωσης σου προτείνουμε μια εύκολη κι απλή συνταγή για ζεστό κρασί, που το χρώμα και τα αρώματά του και εννοείται η γεύση του θα κάνουν την καραντίνα να περάσει -ίσως- λίγο πιο ανώδυνα! Στο κάτω κάτω είναι Παρασκευή βράδυ! Enjoy!

Το να κάνεις ζεστό κρασί δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Συνδυάζεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί με μερικές φέτες πορτοκαλιού, μπαχαρικά, μέλι και κονιάκ και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξηρές ποικιλίες όπως merlot, malbec ή cab sauv. Αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ποικιλία θες, το αγαπημένο σου μπουκάλι λειτουργεί κι εδώ μια χαρά. Εάν δεν σου αρέσει το κονιάκ ή δεν έχεις στο σπίτι, μπορείς άνετα να το παραλείψεις – εναλλακτικά, αν θες πιο φρουτώδη και γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις κάποιο λικέρ της προτίμησής σου.

mull

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

mulle

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 πορτοκάλι, κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια/φέτες, και επιπλέον κομμάτια για γαρνιτούρα

6 ολόκληρα γαρίφαλα

3 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

Γλυκάνισο 3 αστέρων

1/4 φλ. μέλι

1/2 φλ. κονιάκ

mulleda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζεις όλα τα υλικά. Μόλις αρχίζουν να σιγοβράζουν -προσοχή να μην έρθουν σε βρασμό- μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Σιγοβράζεις απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Το σερβίρεις και το απολαμβάνεις ζεστό και γαρνίρεις με περισσότερες φέτες εσπεριδοειδών (πλέον βρίσκεις και μανταρίνι) και ξυλάκια κανέλας ακόμα και αστεράκια γλυκάνισου.

 

 

empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top