Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο.

Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, ο καθαρισμός τους θα γίνει παιχνιδάκι.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χαράζεις ένα «Χ» στη βάση κάθε καστάνου, αφού πρώτα τοποθετήσεις το κάστανο από την πιο επίπεδη πλευρά του πάνω σε μια διπλωμένη πετσέτα, για να μην κινδυνέψεις να κοπείς.

Χαράζοντας αυτό το «Χ», αφενός τα κάστανα δεν θα εκραγούν στο φούρνο, αφετέρου θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα, ενώ ταυτόχρονα η φλούδα τους θα ανοίξει σαν πέταλο λουλουδιού. Έτσι, το ξεφλούδισμα θα γίνει εκπληκτικά εύκολο.

Στη συνέχεια, απλώνεις τα χαραγμένα κάστανα σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις για 35-40 λεπτά. Αν τα δεις να σκουραίνουν, μη βιαστείς να τα βγάλεις από το φούρνο: για να γίνουν πρέπει η σάρκα τους να έχει μαλακώσει, σαν μια καλοψημένη πατάτα, ώστε να μπορείς να βυθίσεις εύκολα ένα μαχαίρι στο εσωτερικό της.

Για να καταλάβεις ότι τα κάστανα έχουν γίνει, λοιπόν, βγάλε ένα από το φούρνο και κάνε το πείραμα με το μαχαίρι. Παρατήρησε επίσης το χρώμα της σάρκας του: πρέπει να έχει γίνει αδιαφανής και να αφήνει μια αμυλώδη αίσθηση στο στόμα (να μην είναι πλέον τραγανή).

Βγάλε τα κάστανα από το φούρνο, τύλιξέ τα σε μια χοντρή πετσέτα και άφησέ τα εκεί για 8-10 λεπτά. Οι ατμοί θα μαλακώσουν τη φλούδα τους για να την αφαιρέσεις πανεύκολα.

Αμέσως μετά χρησιμοποίησέ τα στη συνταγή σου ή σέρβιρέ τα στους καλεσμένους σου.

empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
Back To Top