Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο.

Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, ο καθαρισμός τους θα γίνει παιχνιδάκι.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χαράζεις ένα «Χ» στη βάση κάθε καστάνου, αφού πρώτα τοποθετήσεις το κάστανο από την πιο επίπεδη πλευρά του πάνω σε μια διπλωμένη πετσέτα, για να μην κινδυνέψεις να κοπείς.

Χαράζοντας αυτό το «Χ», αφενός τα κάστανα δεν θα εκραγούν στο φούρνο, αφετέρου θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα, ενώ ταυτόχρονα η φλούδα τους θα ανοίξει σαν πέταλο λουλουδιού. Έτσι, το ξεφλούδισμα θα γίνει εκπληκτικά εύκολο.

Στη συνέχεια, απλώνεις τα χαραγμένα κάστανα σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις για 35-40 λεπτά. Αν τα δεις να σκουραίνουν, μη βιαστείς να τα βγάλεις από το φούρνο: για να γίνουν πρέπει η σάρκα τους να έχει μαλακώσει, σαν μια καλοψημένη πατάτα, ώστε να μπορείς να βυθίσεις εύκολα ένα μαχαίρι στο εσωτερικό της.

Για να καταλάβεις ότι τα κάστανα έχουν γίνει, λοιπόν, βγάλε ένα από το φούρνο και κάνε το πείραμα με το μαχαίρι. Παρατήρησε επίσης το χρώμα της σάρκας του: πρέπει να έχει γίνει αδιαφανής και να αφήνει μια αμυλώδη αίσθηση στο στόμα (να μην είναι πλέον τραγανή).

Βγάλε τα κάστανα από το φούρνο, τύλιξέ τα σε μια χοντρή πετσέτα και άφησέ τα εκεί για 8-10 λεπτά. Οι ατμοί θα μαλακώσουν τη φλούδα τους για να την αφαιρέσεις πανεύκολα.

Αμέσως μετά χρησιμοποίησέ τα στη συνταγή σου ή σέρβιρέ τα στους καλεσμένους σου.

empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
Back To Top