Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.

 

Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.

Στην πραγματικότητα τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά. Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει, αν και η πιο κοινή είναι το χοιρινό κρέας.

Κάτι αντίστοιχο σε μορφή είναι τα dumplings. Στην Κίνα τα bao buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο… χέρι, ενώ αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι του τυπικού κινέζικου πρωινού / brunch, δηλαδή του dim sum (ολοκληρωμένο γεύμα που περιλαμβάνει «μπουκιές» στον ατμό ή/και τηγανιτά finger food).

Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τα φτιάξουμε παρέα με τον κινηματογραφικό ήρωα της Pixar, τον μικρό Bao «σχεδόν» αυτοπροσώπως. Η Pixar με το κανάλι της στο Youtube προσφέρει αφορμές για κινηματογραφικές απολαύσεις στο πιάτο μας.

Ειδικά τώρα με τα παιδιά εγκλωβισμένα στο σπίτι το να δοκιμάσουμε να κάνουμε μαζί τις συνταγές είναι μια πολύ ωραία δημιουργική και πεντανόστιμη δραστηριότητα.

Επόμενος σεφ ο αγαπημένος forky (φετινός βραβευμένος των Όσκαρ αφού το Toy Story 4 πήρε το χρυσό αγαλαματάκι για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων 2020) θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τη δική μας πίτσα!

Αλλά τι είδος αφιέρωμα θα ήταν αν έλειπε έστω και μια αναφορά στον απόλυτο σεφ σταρ της Disney… τον λατρεμένο Ratatouille

Συνδυάστε τη μαγειρική με τις απολαύσεις και την κινηματογραφική τέρψη ξαναβλέποντας με τα παιδιά τις αγαπημένες παιδικές τους ήρωες και δημιουργήστε υπέροχες θεματικές βραδιές που θα ταιριάζουν αρμονικά τη γαστρονομική δημιουργία, τις νόστιμες γεύσεις με την τέχνη του σινεμά…

And action!

empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top