Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια. Εύκολο, γρήγορο κι απλό, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο, με υλικά που βρίσκεις παντού, είναι ένα γλυκό που μπορείς να ετοιμάσεις και να κερδίζεις τις καλύτερες εντυπώσεις, ακόμα και αν δεν ξέρεις να βράζεις ένα αβγό…

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά για αυτό το εύκολο επιδόρπιο σοκολάτας σαλάμι χωρίς ψήσιμο. Αυτό το ιταλικό λουκάνικο επιδόρπιο σοκολάτας είναι φτιαγμένο με λιωμένη σοκολάτα, μπισκότα τσαγιού βανίλιας, φιστίκια και φυσικά βούτυρο και βαριά κρέμα για να τα κρατήσετε μαζί.

Θα βρεις να κυκλοφορούν πολλές εκδοχές αυτού του κλασικού μεσογειακού επιδόρπιου. Ωστόσο όσο πιο απλό και λιτό, τόσο πιο αυθεντικό και ακόμα πιο νόστιμο. Αν θέλεις περισσότερη ποικιλία στον κορμό σοκολάτας σου, μπορείς να προσθέσεις δύο ειδών μπισκότων ή περισσότερα είδη ξηρών καρπών, ακόμα ίσως και αποξηραμένα φρούτα, όπως κράνμπερι. Η υφή του απαλής λιωμένης σοκολάτας σε συνδυασμό με τα τραγανά μπισκότα και τα φιστίκια είναι μια πραγματική απόλαυση που αξίζει να απολαύσεις.

Αν σου αρέσουν τα γλυκά που δεν απαιτούν ψήσιμο, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

Πώς να φτιάξεις κορμό σοκολάτας

Συστατικά

Μπισκότα τύπου πτι μπερ

φιστίκια

ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

κρέμα γάλακτος

ανάλατο βούτυρο

Φτιάξε την κρέμα σοκολάτας συνδυάζοντας τσιπ σοκολάτας με ζεστή βαριά κρέμα και ανάλατο βούτυρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά πρόσθεσε στην κρέμα σοκοκολάτας, τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακάτεψε καλά για να εξασφαλίσεις ότι όλα τα συστατικά κατανέμονται ομοιόμορφα.

Τοποθετείς το μείγμα σοκολάτας σε ένα φύλλο πλαστικού περιτυλίγματος και το τυλίγεις σφιχτά στο σχήμα ενός λουκάνικου ή σαλαμιού – εξού και η άλλη ονομασία του. Στη συνέχεια, δένεις και τα δύο άκρα και το βάζεις για περίπου 4 ώρες στην κατάψυξη έως ότου γίνει στέρεο.

mosaiko

Η ιστορία και η χώρα καταγωγής του γλυκού

Το σαλάμι σοκολάτας είναι ένα γνωστό πορτογαλικό / ιταλικό επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο που αποτελείται από κακάο, σπασμένα μπισκότα, βούτυρο και μερικές φορές ξηρούς καρπούς. Αυτά τα συστατικά λιώνουν στη σοκολάτα και τυλίγονται σε σχήμα λουκάνικου για να αναπαράγουν την εμφάνιση του σαλαμιού. Σε μερικές χώρες το πασπαλίζουν με ζάχαρη άχνη. Στη χώρα μας έχουν επικρατήσει η ονομασία μωσαϊκό ή κορμός.

Πώς να φυλάξεις τον κορμό σοκολάτας;

Μπορείς να διατηρήσεις τον κορμό σοκολάτας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Ή μπορείς να το διατηρήσεις παγωμένο εάν προτιμάς, προκειμένου να το αποθηκεύσεις για περισσότερο.

Μπορώ να παγώσω τον κορμό σοκολάτας;

Εάν θέλεις να παγώσεις τον κορμό σοκολάτας, τύλιξέ τον σφιχτά σε πλαστικό περιτύλιγμα. Στη συνέχεια τον τυλίγεις για άλλη μια φορά με αλουμινόχαρτο. Διατηρείται την κατάψυξη για έως και 1 μήνα.

Tip: Αντί για φιστίκια μπορείς να βάλεις καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μπορείς να το πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη ή σκόνη κακάο.

empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
Back To Top