Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

0     

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

brocoso

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λωρίδες

2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3/4 κουτ. καπνιστή πάπρικα

3/4 κουτ. μουστάρδα αλεσμένη

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό φλ. τριμμένο κρεμμύδι

Πρέζα πιπέρι καγιέν

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

6 φλ. μικρά μπουκέτα μπρόκολου

200 γρ. τυρί κρέμα

4 φλ. φρεσκοτριμμένο τσένταρ

brocosou

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδα, κρεμμύδι και καγιέν. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.