Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο

Συγκρατημένες από πεπερόνι, αυτές οι μπουκιές mac και cheese είναι το όνειρο κάθε λάτρη της πίτσας. Κρεμώδες mac, πεπερόνι και μπόλικη παρμεζάνα. Πώς να μη φας κόλλημα;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

18 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

22 μεγάλες φέτες πεπερόνι, χωρισμένες

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 γ. γάλα

1/2 γ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 γ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

250 γρ. ζυμαρικά κοράλλι

Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για γαρνίρισμα

mpoukie

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Κόψτε μια σχισμή στο κέντρο από 18 φέτες πεπερόνι και τοποθετήστε μια φέτα σε κάθε τρύπα μιας φόρμας για μάφιν. Κόψτε τις υπόλοιπες 4 φέτες πεπερόνι σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπύστε μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε παχύρρευστη κρέμα, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

Προσθέστε μοτσαρέλα και ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, 7 λεπτά. Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών στη σάλτσα τυριού και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά όσο χρειάζεται για να χαλαρώσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τα μακαρόνια στις θέσεις μάφιν με τα πεπερόνι. Συμπληρώστε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και ψιλοκομμένο πεπερόνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και να σφίξουν τα μακαρόνια, για 20 με 30 λεπτά.

Αφαιρέστε τα πιτσάκια από τη φόρμα και προσθέστε βασιλικό και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα
Back To Top