Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω απλή διαδικασία.

1. Δώσε έμφαση στην αναλογία: Υπολόγισε 1,5 φλιτζ. φακές ανά 8 φλιτζάνια νερό.

2. Πρόσθεσε τα ιδανικά συνοδευτικά: Βρίσκουν το ταίρι τους σε φύλλα δάφνης, σκόρδο, ψιλοκομμένη πιπεριά ή πιπερίτσα τσίλι σε σκόνη, αν θέλεις να τις κάνεις πικάντικες. Μπορείς, ακόμα, να τις αρωματίσεις με θυμάρι ή δεντρολίβανο, φρέσκα ή αποξηραμένα. Ή ακόμα και με κύμινο και κάρι, για μια πιο ανατολίτικη πινελιά.

3. Άφησέ τις να πάρουν μια βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά: Αφού βράσουν για λίγο σε δυνατή φωτιά, χαμήλωσε την έντασή της και άφησε τις φακές σου να σιγοβράσουν, καλυμμένες, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι και άφησέ τις να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά χωρίς να λιώσουν.

4. Στράγγισέ τις: Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις σούπα, άφησέ τις να στραγγίσουν σε σουρωτήρι, πετώντας τα έξτρα μυρωδικά που δεν χρειάζεσαι. Μπορείς να τις διατηρήσεις για μέρες στο ψυγείο.

5. Χρησιμοποίησέ τις: Αν δεν τις κάνεις σούπα, μπορείς να τις προσθέσεις σε χορτοφαγικά μπέργκερ, σε σαλάτες, ζυμαρικά, να κάνεις φακόρυζο, ακόμα και να τις χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για μελιτζάνες.

empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
Back To Top