Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό. Από την επιλογή των υλικών, την ετοιμασία και των συνδυασμών τους, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η διαδικασία της προετοιμασίας μπορεί να σε χαλαρώσει και το γευστικό αποτέλεσμα να θυμίσει τη θετική επίδραση μιας αγκαλιάς – μιας αγκαλιάς εσωτερικής που αφυπνίζει όλες σου τις αισθήσεις.

Γιατί όμως να φτιάξεις ψημένα μακαρόνια αντί για κανονικά μακαρόνια με σάλτσα κμά; Μμμ όλα έχουν να κάνουν με αυτή τη μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη νόστιμη διαφορά… αυτό το λιωμένο τυρί στην κορυφή! Αν σου αρέσουν τα τυριά, μπορείς να κόψεις λίγη φρέσκια μοτσαρέλα για να ολοκληρώσεις την comfort food απόλαυση. Λιγότερο μπελαλίδικο από ένα παστίτσιο αλλά με εξίσου

 

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη – συνδυάζει ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο με ένα twist που το κάνει πιο τυρένιο, πιο κρεμώδες, πιο απολαυστικό! Και σου δίνει έξτρα περιθώριο πειραματισμών… καθώς είναι κοινό μυστικό ότι στη σάλτσα του κιμά μπορείς να «κρύψεις» ή να χωρέσεις

 

ΥΛΙΚΑ

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

bakedc

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Λάδι για επάλειψη ή σπρέι λαδιού μαγειρικής

1 συσκευασία μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

250 γρ. τριμμένη ντομάτα

1/2 φλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

bakeda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις ένα μεσαίο ταψί με σπρέι μαγειρέματος ή αλείφοντας λίγο λάδι. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να γίνουν al dente, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις μέχρι να είναι μαλακά και ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις μέχρι να βγάλει το άρωμά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέτεις τον κιμά, καρυκεύεις με αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας σου (τσίλι, μπαχάρι) και μαγειρεύεις μέχρι να μην είναι πλέον ροζ το κρέας, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζεις το περιττό λίπος σε ένα μπολ καλυμμένο με χαρτοπετσέτες και ξαναρίχνεις στο τηγάνι. Ρίχνεις τις τριμμένες ντομάτες και το βασιλικό και σιγοβράζεις μέχρι να φύγουν τα ζουμιά ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά. Συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Προσθέτεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις και τα μεταφέρεις στο ταψί και ολοκληρώνεις προσθέτοντας από πάνω τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό και σερβίρεις. Στην πρώτη μπουκιά μεταφέρεσαι νοερά σε μικρή τρατορία στην Ιταλία… είναι κι αυτός ένας ασφαλής τρόπος να συνεχίζεις να ταξιδεύεις!

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά όποια ζυμαρικά αντίστοιχα προτιμάς να συνοδεύεις με κιμά – επίσης για επικάλυψη να βάλεις όποιο μείγμα τυριών για ζυμαρικά επιθυμείς.

 

 

empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Φαντασμαγευστικά μπισκότα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
Back To Top