Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας αμερικάνων επιστημόνων οι οποίοι Εξετάζοντας συνδυαστικά μελέτες των τελευταίων 50 ετών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη για την υγεία είναι μια διατροφή πλούσια σε λίπη, αρκεί να περιέχει τα σωστά είδη λιπών. Το συμπέρασμα  αυτό επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα άλλων ερευνών, οι οποίες αντικρούουν ευθέως το δόγμα της Ιατρικής που υποστηρίζει ότι κύρια αιτία της παγκόσμιας επιδημίας της παχυσαρκίας είναι τα λιπαρά . Και η ρίζα του κακού βρίσκεται στα  διαιτολόγια που περιέχουν πολλή ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, λευκά δημητριακά πρωινού και τηγανητές πατάτες. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες τα υγιεινά λιπαρά του ελαιολάδου, των ψαριών και των ξηρών καρπών που αποτελούν κορμό της μεσογειακής διατροφής, μειώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεως ορισμένων σοβαρών νοσημάτων. Τα αποτελέσματα αυτά δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine» και σύμφωνα με αυτά η  μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με μείωση κατά 57% του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, κατά 29% του κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικού, και κατά 30% του κινδύνου διαβήτη. Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Χάνα Μπλούμφιλντ, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα υποστηρίζει ότι «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να περιέχει άφθονα λίπη όταν αυτά είναι υγιεινά. Θα όριζα τη μεσογειακή διατροφή ως ένα διαιτολόγιο που έχει ως βάση φυτικής προελεύσεως τρόφιμα και δίνει έμφαση σε μονοακόρεστα λίπη, ιδίως στο ελαιόλαδο. Είναι ένα διαιτολόγιο με υψηλή κατανάλωση οσπρίων, ψαριών, φρούτων και λαχανικών, και χαμηλή ή μέτρια πρόσληψη γαλακτοκομικών και κρεατικών» Αν κάποιος προσπαθεί να τρώει υγιεινά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί ελαιόλαδο ως κύριο λίπος στο μαγείρεμα και στις σαλάτες και να τρώει πολλά φρούτα και λαχανικά με διαφορετικά χρώματα. Είναι όμως αναγκαίο να αποφεύγει να τρώει επεξεργασμένα δημητριακά και προϊόντα με πρόσθετη ζάχαρη, καθώς και το πολύ κρέας, προτιμώντας καλύτερα τα ψάρια

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
Back To Top