Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.

Το καλαμπόκι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διατροφή πολλών πολιτισμών και έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο από τότε που εισήχθη από τον νέο κόσμο. Έτσι, την Ημέρα Ποπ Κορν, φροντίστε να προσφέρετε στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας ένα υπέροχο μεγάλο μπολ από αυτή τη νόστιμη απόλαυση!

Ιστορία της Ημέρας Ποπ Κορν

Για να συζητήσετε την ιστορία της ημέρας Popcorn, πρέπει να κατανοήσετε την ιστορία του Popcorn. Το αρχικό καλαμπόκι προερχόταν από ένα μικρό χόρτο με πυρήνες όχι πολύ διαφορετικούς από εκείνους του σιταριού. Η προσεκτική επιλογή και οι γενεές αναπαραγωγής οδήγησαν σε αυτό που θεωρούμε σήμερα ως το φυτό καλαμποκιού. Όταν οι άποικοι ήρθαν στον Νέο Κόσμο από την Παλιά Χώρα, ανακάλυψαν αυτή την καταπληκτική καλλιέργεια και ότι ήταν σε χρήση για αρκετό καιρό.

Κάποια στιγμή κατά μήκος της γραμμής (πιθανώς ακόμη και πριν από χιλιάδες χρόνια!), έγινε αντιληπτό ότι ορισμένοι κόκκοι καλαμποκιού, όταν υποβληθούν σε θερμότητα, θα σκάσουν και θα αποκαλύψουν το απαλό χνουδωτό ενδοσπέρμιό τους σε ένα σύννεφο γύρω από το κέλυφός τους. Σύντομα ανακαλύφθηκε ότι ήταν μια ελαφριά και νόστιμη απόλαυση και η καλλιέργεια οδήγησε στο ποπ κορν που έχουμε σήμερα.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο είδη ποπ κορν, αλλά το γνωστό κίτρινο ποπ κορν που βλέπουμε όλοι στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Το ποπ κορν έχει χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τέχνες και χειροτεχνίες μέχρι τη βάση μερικών από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές. Μπορείτε να το βρείτε σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάτε. Το National Popcorn Board αποφάσισε ότι αυτή η αφράτη απόλαυση χρειαζόταν μια μέρα γιορτής και αναγνώρισης, και έτσι γεννήθηκε η ημέρα του Popcorn!

popoo

 3600 π.Χ.

Πρώτη γνωστή χρήση ποπ κορν

Αν και δεν είναι σαφές πόσο πίσω στην ανθρώπινη ιστορία πηγαίνει το ποπ κορν, μια σπηλιά στο Νέο Μεξικό δείχνει ότι οι σκασμένοι πυρήνες καλαμποκιού μπορεί να χρησιμοποιούνταν πριν από περισσότερα από 5000 χρόνια.

 1885

Εφευρέθηκε η πρώτη εμπορική μηχανή ετοιμασίας ποπ κορν

Αφού οι άποικοι στις πρώιμες αποικίες των ΗΠΑ έμαθαν για την παράδοση της παραγωγής καλαμποκιού από ντόπιους λαούς, η βιομηχανική επανάσταση ωθεί την εφεύρεση μιας μηχανής για να κάνει τη δουλειά. Ο Charles Cretors από το Σικάγο κατασκευάζει ένα κινητό μηχάνημα με καυστήρα αερίου που μπορεί να περιπλανηθεί στους δρόμους και να παρέχει ποπ κορν σε πεζούς και θεατές ταινιών.

1981

Η πατέντα σακούλας ποπ κορν μικροκυμάτων έχει εγκριθεί

Κάνοντας το ποπ κορν ακόμα πιο γρήγορο και πιο εύκολο στην κατανάλωση, εγκρίνεται η πατέντα της General Mills για σακούλες ποπ κορν μικροκυμάτων. Η πρόσληψη του σνακ αυξάνεται κατά χιλιάδες κιλά τα επόμενα χρόνια.

 1988

Η Ημέρα Ποπ Κορν συμπίπτει με την Κυριακή του Superbowl

Ανακοινώθηκε στο The Calumet City Star, καθώς και σε άλλες εκδόσεις, η Ημέρα Ποπ Κορν τοποθετείται στις 31 Ιανουαρίου, πιθανώς για να συντονιστεί με οικογένειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που διοργανώνουν πάρτι Super Bowl.

2003

Η πρώτη καταγεγραμμένη μεταφορά της Ημέρας Ποπ Κορν στις 19 Ιανουαρίου

Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος γιατί μεταφέρθηκε, αλλά μια εφημερίδα στο Μπράουνφιλντ του Τέξας, δίνει την πρώτη ένδειξη ότι η Ημέρα Ποπ Κορν έχει μεταφερθεί στις 19 Ιανουαρίου. Και αυτή η ημερομηνία φαίνεται να παραμένει μέχρι σήμερα!

popopb

Σπιτικό ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι μια εύκολη συνταγή και σπάνια θα βρείτε κάποιο παιδί που να μη του αρέσει. Το σπιτικό μάλιστα ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ που απολαμβάνουν κι οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους!

Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε στο σπίτι καλαμπόκι. Σε επιλεγμένα καταστήματα μπορείτε να βρείτε και βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν. Τα άλλο βασικό υλικό είναι το λάδι (ελαιόλαδο κατά προτίμηση) και το βούτυρο.

Από κει και πέρα τα συστατικά διαφέρουν ανάλογα με το αν τα θέλετε γλυκά ή αλμυρά.

Προετοιμασία: Βάλτε σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα τρεις κουταλιές λάδι (αναλογία για μισή κούπα καλαμπόκι ή μισό σακουλάκι) να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τρία σπόρια καλαμπόκι και βάλτε το καπάκι (αν είναι γυάλινο και διαφανές η ετοιμασία θα εντυπωσιάσει πιο πολύ τους μικρούς βοηθούς), μόλις σκάσουν, βγάλτε από το μάτι, ρίξτε το καλαμπόκι, κλείστε ξανά το καπάκι, κουνήστε ελαφρά για να πάνε παντού στον πάτο τα σπόρια, αφήστε για μισό λεπτό περίπου και ξαναβάλτε την κατσαρόλα στο μάτι. Συνεχίστε να κουνάτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για να μην κολλήσουν και να μην καούν.

Μόλις σκάσει και το τελευταίο και πριν τα ρίξετε σε ένα μεγάλο ή σε μικρότερα μπολ – δοκιμάστε διαφορετικές εκδοχές και πειραματιστείτε με αγαπημένες γεύσεις.

  • Για αλμυρά ποπ κορν, υπάρχει απλή εκδοχή με αλάτι ή τριμμένο τυρί, ή λιωμένο τσένταρ.
  • Για «δυνατές» γλώσσες, δοκιμάστε να προσθέσετε καρυκεύματα – τα πιο δημοφιλή που ταιριάζουν με το ποπ κορν είναι η πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη) και το τσίλι!
  • Για γλυκά ποπ κορν, προσθέστε στο τέλος καφέ ζάχαρη και κανέλα.
  • Για σοκολατένια γεύση, ρίξτε κατά την παρασκευή σκόνη κακάο ή τριμμένη μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος.
  • Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση, ετοιμάστε γλάσο σοκολάτας ή ρευστή σοκολάτα και περιχύστε από πάνω μόλις τα βγάλετε στο μπολ.

Μπορείτε να φτιάξετε μια δόση αλμυρά και μία δόση γλυκά για να ικανοποιήσετε όλους τους ουρανίσκους. Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο ιδέες, οι πειραματισμοί είναι ανεξάντλητοι, όσο είναι άπειροι και οι συνδυασμοί των υλικών που θέλετε να δοκιμάσετε.

Πάντως και στην απλή φυσική τους εκδοχή αν μείνετε πιστή, δεν θα ακούσετε κανένα παράπονο! Το μόνο που θα ακούσετε μαζί με το «ευχαριστούμε» είναι ήχοι απόλαυσης καθώς θα το εξαφανίζουν…
Α, να είστε προετοιμασμένη ότι μπορεί γρήγορα να σας ζητήσουν κι άλλο…

Περισσότερες ιδέες:

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
Back To Top