Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες. Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, θα παρατείνουμε ακόμα περισσότερο τη φρεσκάδα τους:

1. Διαλέγουμε τα καλύτερα μήλα. Όσο μικρότερα και όσο πιο παχιά η φλούδα, τόσο περισσότερο χρόνο θα διατηρηθούν φρέσκα, σε γενικές γραμμές. Φυσικά, προτιμάμε τα σφιχτά μήλα και αποφεύγουμε όσα έχουν δυσχρωμίες και χτυπήματα.

2. Τα κουβαλάμε προσεκτικά, σαν να είναι αυγά. Ακόμα και ένα μικρό χτύπημα στην επιφάνειά τους αρκεί για να πυροδοτηθεί η απελευθέρωση αιθυλενίου, ενός αερίου που προκαλεί την ταχύτερη ωρίμανση και αλλοίωση όχι μόνο του ίδιου του μήλου αλλά και των άλλων φρούτων γύρω του!

3. Τα διατηρούμε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, που αλλοιώνονται στο ψυγείο, τα μήλα αγαπούν τις συνθήκες της ψύξης. Ιδανικά, τα κρατάμε στο συρτάρι των φρούτων και των λαχανικών, φροντίζοντας να πετάμε αμέσως όσα αρχίζουν να χαλούν.

4. Προσθέτουμε υγρασία. Είτε τα κρατάμε στο ψυγείο είτε στον πάγκο της κουζίνας, αν δεν έχουμε χώρο στο ψυγείο μπορούμε να τα τυλίξουμε με ένα νωπό χαρτί κουζίνας ή, για να παγιδεύσουμε την υγρασία στο εσωτερικό τους ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουμε στο αιθυλένιο να δραπετεύσει, μπορούμε να τα βάλουμε σε μια νάιλον σακούλα στην οποία έχουμε ανοίξει μερικές τρύπες.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top