Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξεις τα πιο τραγανά μήλα. Προσπάθησε δηλαδή να αποφύγεις τα πιο μαλακά, πιο λιπαρά, όπως αυτά που φαίνονται κόκκινα και νόστιμα, καθώς απλώς δεν γίνονται τραγανά με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια βεβαιώσου ότι θα κόψεις τα μήλα σου όσο πιο λεπτά μπορείς σε στρογγυλές φέτες. Στο εμπόριο θα βρεις και ειδικά εργαλεία – παρ’ όλα αυτά μην ανησυχείς για το look – αν τα κόψεις σε λεπτές φέτες ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα συμμετρικές το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απολαυστικό και crunchy!

Εάν έχεις φριτέζα αέρος, μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις! Θα αποφέρει εξαιρετικά τραγανά τσιπ και σε πολύ λιγότερο χρόνο. Αλλά και στο φούρνο το αποτέλεσμα είναι εξίσου λαχταριστό. Στο τέλος, μπορείς να αποθηκεύσεις τα τσιπς μήλου σου σε αεροστεγές δοχείο.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. κανέλα

apple2

EΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Με τη βοήθεια του μαντολίνου (ειδικό εργαλείο_ ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβεις τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε ένα ταξί με μεταλλική σχάρα βάλε ένα φύλλο ψησίματος – ή λαδόκολλα. Τοποθέτησε τις φέτες μήλων στη σχάρα, χωρίζοντάς τες ώστε να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ψήνεις για 2 έως 3 ώρες, γυρνώντας τα μήλα κι από την άλλη, έως ότου οι φέτες στεγνώσουν, αλλά εξακολουθούν να είναι εύκαμπτες. (Τα μήλα θα συνεχίσουν να τραγανίζονται καθώς κρυώνουν.)

ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τοποθέτησε τα μήλα σε ένα μόνο στρώμα στο καλάθι φριτέζας (κάποια επικάλυψη είναι εντάξει).

Ψήνεις στους 170° για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 4 λεπτά.

Tip: Μπορείς να μη βάλεις καθόλου ζάχαρη, και μπορείς μαζί με την κανέλα να προσθέσεις κι άλλα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ ή γαρίφαλο σε σκόνη.

 

 

empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

7 προετοιμασίες του Σαββατοκύριακου για να έχεις φαγητό για όλη την εβδομάδα

Με το hashtag #mealprep, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ιδέες που λύνουν τα χέρια σε όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να μαγειρεύουν καθημερινά, αλλά συχνά πρέπει να βασιστούν σε εύκολες και γρήγορες λύσεις.
empty alt

Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top