Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Μπορείς να την απολαύσεις σε μια ωραία μπυραρία με την παρέα σου.

Μπορείς να πάρεις μερικά κουτάκια και από αυτά να ξεκινήσει το πιο αξέχαστο beach party.

Μπορείς ακόμη να την απολαύσεις μοναχικά, καθισμένος σε έναν λόφο και χαζεύοντας τα φώτα της πόλης.

Είναι ωραία παρέα η μπύρα. Είναι όμως καλή παρέα;

Ας δούμε το ποιον της (από τι αποτελείται):

Από νερό (σε ποσοστό 93%), βύνη (εξού και η γεύση της), λυκίσκο (που την αρωματίζει, της δίνει την πικρούτσικη γεύση της και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό) και μαγιά (που ευθύνεται για την παραγωγή του αλκοόλ και για το φυσικό ανθρακικό της).

Πόσο καλό μας κάνει;

Οι Γερμανοί λένε ότι «Η μπυραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο». Και οι Γερμανοί ξέρουν ότι όταν καταναλώνεις με μέτρο την μπύρα, μόνο οφέλη μπορεί να έχεις.

Γιατί:

-H βύνη προσφέρει στην μπίρα υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες.

-O λυκίσκος έχει ουσίες που επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και κάποιες μορφές καρκίνου, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

-H μαγιά χαρίζει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ.

-Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν με μέτρο μπύρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν πολύ.

Νομίζεις ότι παχαίνει;
Μύθος, και δεν είναι τοποθέτηση προϊόντος. Η μπύρα δεν παχαίνει όταν η ποσότητα που πίνεις είναι μέτρια και φυσικά όταν δεν την συνοδεύεις με πλατό τυριών και αλλαντικών!

Δεν περιέχει λίπος ή χοληστερίνη, η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι χαμηλή και οι θερμίδες της είναι σαφώς λιγότερες από άλλα ποτά. Πίνοντας, για παράδειγμα, ένα κουτάκι ξανθιάς lager παίρνεις 150 θερμίδες.

Το θέμα είναι στα πόσα κουτάκια θα σταματήσεις. Δεν λέμε τυχαία: «Πάμε για μπύρες;» και ποτέ «Πάμε για μπύρα;».

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top