Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Μπορείς να την απολαύσεις σε μια ωραία μπυραρία με την παρέα σου.

Μπορείς να πάρεις μερικά κουτάκια και από αυτά να ξεκινήσει το πιο αξέχαστο beach party.

Μπορείς ακόμη να την απολαύσεις μοναχικά, καθισμένος σε έναν λόφο και χαζεύοντας τα φώτα της πόλης.

Είναι ωραία παρέα η μπύρα. Είναι όμως καλή παρέα;

Ας δούμε το ποιον της (από τι αποτελείται):

Από νερό (σε ποσοστό 93%), βύνη (εξού και η γεύση της), λυκίσκο (που την αρωματίζει, της δίνει την πικρούτσικη γεύση της και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό) και μαγιά (που ευθύνεται για την παραγωγή του αλκοόλ και για το φυσικό ανθρακικό της).

Πόσο καλό μας κάνει;

Οι Γερμανοί λένε ότι «Η μπυραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο». Και οι Γερμανοί ξέρουν ότι όταν καταναλώνεις με μέτρο την μπύρα, μόνο οφέλη μπορεί να έχεις.

Γιατί:

-H βύνη προσφέρει στην μπίρα υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες.

-O λυκίσκος έχει ουσίες που επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και κάποιες μορφές καρκίνου, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

-H μαγιά χαρίζει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ.

-Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν με μέτρο μπύρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν πολύ.

Νομίζεις ότι παχαίνει;
Μύθος, και δεν είναι τοποθέτηση προϊόντος. Η μπύρα δεν παχαίνει όταν η ποσότητα που πίνεις είναι μέτρια και φυσικά όταν δεν την συνοδεύεις με πλατό τυριών και αλλαντικών!

Δεν περιέχει λίπος ή χοληστερίνη, η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι χαμηλή και οι θερμίδες της είναι σαφώς λιγότερες από άλλα ποτά. Πίνοντας, για παράδειγμα, ένα κουτάκι ξανθιάς lager παίρνεις 150 θερμίδες.

Το θέμα είναι στα πόσα κουτάκια θα σταματήσεις. Δεν λέμε τυχαία: «Πάμε για μπύρες;» και ποτέ «Πάμε για μπύρα;».

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
Back To Top