Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Μπορείς να την απολαύσεις σε μια ωραία μπυραρία με την παρέα σου.

Μπορείς να πάρεις μερικά κουτάκια και από αυτά να ξεκινήσει το πιο αξέχαστο beach party.

Μπορείς ακόμη να την απολαύσεις μοναχικά, καθισμένος σε έναν λόφο και χαζεύοντας τα φώτα της πόλης.

Είναι ωραία παρέα η μπύρα. Είναι όμως καλή παρέα;

Ας δούμε το ποιον της (από τι αποτελείται):

Από νερό (σε ποσοστό 93%), βύνη (εξού και η γεύση της), λυκίσκο (που την αρωματίζει, της δίνει την πικρούτσικη γεύση της και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό) και μαγιά (που ευθύνεται για την παραγωγή του αλκοόλ και για το φυσικό ανθρακικό της).

Πόσο καλό μας κάνει;

Οι Γερμανοί λένε ότι «Η μπυραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο». Και οι Γερμανοί ξέρουν ότι όταν καταναλώνεις με μέτρο την μπύρα, μόνο οφέλη μπορεί να έχεις.

Γιατί:

-H βύνη προσφέρει στην μπίρα υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες.

-O λυκίσκος έχει ουσίες που επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και κάποιες μορφές καρκίνου, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

-H μαγιά χαρίζει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ.

-Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν με μέτρο μπύρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν πολύ.

Νομίζεις ότι παχαίνει;
Μύθος, και δεν είναι τοποθέτηση προϊόντος. Η μπύρα δεν παχαίνει όταν η ποσότητα που πίνεις είναι μέτρια και φυσικά όταν δεν την συνοδεύεις με πλατό τυριών και αλλαντικών!

Δεν περιέχει λίπος ή χοληστερίνη, η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι χαμηλή και οι θερμίδες της είναι σαφώς λιγότερες από άλλα ποτά. Πίνοντας, για παράδειγμα, ένα κουτάκι ξανθιάς lager παίρνεις 150 θερμίδες.

Το θέμα είναι στα πόσα κουτάκια θα σταματήσεις. Δεν λέμε τυχαία: «Πάμε για μπύρες;» και ποτέ «Πάμε για μπύρα;».

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
Back To Top