Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Μιλάμε εκ… μπύρας!

0     

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Μπορείς να την απολαύσεις σε μια ωραία μπυραρία με την παρέα σου.

Μπορείς να πάρεις μερικά κουτάκια και από αυτά να ξεκινήσει το πιο αξέχαστο beach party.

Μπορείς ακόμη να την απολαύσεις μοναχικά, καθισμένος σε έναν λόφο και χαζεύοντας τα φώτα της πόλης.

Είναι ωραία παρέα η μπύρα. Είναι όμως καλή παρέα;

Ας δούμε το ποιον της (από τι αποτελείται):

Από νερό (σε ποσοστό 93%), βύνη (εξού και η γεύση της), λυκίσκο (που την αρωματίζει, της δίνει την πικρούτσικη γεύση της και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό) και μαγιά (που ευθύνεται για την παραγωγή του αλκοόλ και για το φυσικό ανθρακικό της).

Πόσο καλό μας κάνει;

Οι Γερμανοί λένε ότι «Η μπυραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο». Και οι Γερμανοί ξέρουν ότι όταν καταναλώνεις με μέτρο την μπύρα, μόνο οφέλη μπορεί να έχεις.

Γιατί:

-H βύνη προσφέρει στην μπίρα υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες.

-O λυκίσκος έχει ουσίες που επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και κάποιες μορφές καρκίνου, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

-H μαγιά χαρίζει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ.

-Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν με μέτρο μπύρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν πολύ.

Νομίζεις ότι παχαίνει;
Μύθος, και δεν είναι τοποθέτηση προϊόντος. Η μπύρα δεν παχαίνει όταν η ποσότητα που πίνεις είναι μέτρια και φυσικά όταν δεν την συνοδεύεις με πλατό τυριών και αλλαντικών!

Δεν περιέχει λίπος ή χοληστερίνη, η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι χαμηλή και οι θερμίδες της είναι σαφώς λιγότερες από άλλα ποτά. Πίνοντας, για παράδειγμα, ένα κουτάκι ξανθιάς lager παίρνεις 150 θερμίδες.

Το θέμα είναι στα πόσα κουτάκια θα σταματήσεις. Δεν λέμε τυχαία: «Πάμε για μπύρες;» και ποτέ «Πάμε για μπύρα;».