Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

0     

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

appl0

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση. Ταιριάζει ιδανικά με τα φθινοπωρινά πρωινά, τις φρυγανιές ή το φρεσκοψυμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ

3 ΒΑΖΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά μήλα

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κλωναράκι κανέλας

apple1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε μια μικρή πλάκα στο ψυγείο. Καθάρισε τα μήλα και τα τρίψε τα σε τρίφτη από τις μεγάλες τρύπες. Στύψε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάλε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος στύβεις μισό λεμόνι.

Για να ελέγξεις εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλε μια μικρή κουταλιά πάνω στην προετοιμασμένη κρύα πλάκα. Άφησέ την να μείνει 2 λεπτά και, στη συνέχεια, σύρε το δάχτυλό σου μέσα από την κουταλιά της μαρμελάδας. Εάν διατηρεί το σχήμα της, είναι έτοιμη! Εάν φαίνεται λεπτόρρευστη ή υδαρής, συνεχίστε το βράσιμο.

Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας. Βάζεις στα καθαρά βάζα και σφραγίζεις καλά.

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής: Πλένεις πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζεις.

Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνεις µία πετσέτα. Τοποθετείς εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνεις τον φούρνο. Τον ανάβεις στους 150 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

Μόλις βγάλεις τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζεις µε την καυτή μαρµελάδα μήλο μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζεις µε τα καπάκια. Τα γυρνάς ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάς στο ντουλάπι για μήνες.

Στο ψυγείο αφού ανοιχθεί θα διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες.

Tip: Μπορείς να τη συνδυάσεις και με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ στο βράσιμο.