Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει. Αν όλα αυτά σας μπερδεύουν, αν δε θέλετε να κάνετε περίπλοκους συνδυασμούς τότε στρέψτε το βλέμμα στη θάλασσα.

Η διαιτολόγος  Juliette Kellow, εξηγεί πώς η κατανάλωση θαλασσινών είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση της υγείας στον οργανισμό μας.

Το ευεργετικό καβούρι

Αν και σπάνια μπαίνει στο πιάτο μας, είναι το απόλυτο superfood. Είναι χαμηλά σε λίπος, σε κορεσμένα λίπη αλλά και σε θερμίδες. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα και δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καρδιακή λειτουργία, συμβάλλοντας στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης, και καταλήγουν στη μείωση του καρδιαγειακού κινδύνου. Το κρέας καβουριών είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Χτίστε τους μυς σας με μύδια

Είναι ευρέως διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ – είτε φρέσκα με το κέλυφος τους, ή κατεψυγμένα και χωρίς κέλυφος –  οπότε είναι ευκολότερο να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας και να λάβετε μια πολύπλευρη θρεπτική ώθηση.  Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο – μια μερίδα περίπου 140γρ.  (περίπου 20 μύδια) παρέχει το ήμισυ στην καθημερινή μας ανάγκη για ψευδάργυρο και κάτι παραπάνω σε σελήνιο. Επιπλέον, μια μερίδα παρέχει το ένα τρίτο των καθημερινών αναγκών μας για σίδηρο.

Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή, ιδιαίτερα για τις γυναίκες καθώς το 23% των γυναικών ηλικίας 19-64 ετών έχουν εξαιρετικά χαμηλή πρόσληψη αυτού του θρεπτικού συστατικού και έτσι βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν σιδηροπενική αναιμία.

Κυρίως όλων, παρέχουν βιταμίνες Β2 και Β12, φώσφορο, χαλκό, ιώδιο και καλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρά.

empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Rice pizza – μια εκδοχή που παντρεύει την πίτσα με το ρύζι

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top