Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει. Αν όλα αυτά σας μπερδεύουν, αν δε θέλετε να κάνετε περίπλοκους συνδυασμούς τότε στρέψτε το βλέμμα στη θάλασσα.

Η διαιτολόγος  Juliette Kellow, εξηγεί πώς η κατανάλωση θαλασσινών είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση της υγείας στον οργανισμό μας.

Το ευεργετικό καβούρι

Αν και σπάνια μπαίνει στο πιάτο μας, είναι το απόλυτο superfood. Είναι χαμηλά σε λίπος, σε κορεσμένα λίπη αλλά και σε θερμίδες. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα και δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καρδιακή λειτουργία, συμβάλλοντας στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης, και καταλήγουν στη μείωση του καρδιαγειακού κινδύνου. Το κρέας καβουριών είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Χτίστε τους μυς σας με μύδια

Είναι ευρέως διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ – είτε φρέσκα με το κέλυφος τους, ή κατεψυγμένα και χωρίς κέλυφος –  οπότε είναι ευκολότερο να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας και να λάβετε μια πολύπλευρη θρεπτική ώθηση.  Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο – μια μερίδα περίπου 140γρ.  (περίπου 20 μύδια) παρέχει το ήμισυ στην καθημερινή μας ανάγκη για ψευδάργυρο και κάτι παραπάνω σε σελήνιο. Επιπλέον, μια μερίδα παρέχει το ένα τρίτο των καθημερινών αναγκών μας για σίδηρο.

Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή, ιδιαίτερα για τις γυναίκες καθώς το 23% των γυναικών ηλικίας 19-64 ετών έχουν εξαιρετικά χαμηλή πρόσληψη αυτού του θρεπτικού συστατικού και έτσι βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν σιδηροπενική αναιμία.

Κυρίως όλων, παρέχουν βιταμίνες Β2 και Β12, φώσφορο, χαλκό, ιώδιο και καλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρά.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Χοτ ντογκ για χορτοφάγους; Κι όμως, υπάρχουν!

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top