Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο. Αυτή η εκδοχή σερβιρίσματος που κόβεις τις ντομάτες σε βαθιές σχισμές, αναδεικνύει και εμφανισιακά και γευστικά την κλασική αυτή ιταλική συνταγή. Ιδανικό για πικνίκ, θερινά πάρτι στη βεράντα – ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας χορτάσει απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κατά προτίμηση bocconcini), κομμένη σε μικρούς κύκλους

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο – αποξηραμένα)

1 κουτ. θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

6 ντομάτες μακρόστενες

6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα

Μπαλσάμικο

capr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνδυάστε μοτσαρέλα, ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα μυρωδικά και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε για γεύση με πιπέρι και μαρινάρετε ενώ προετοιμάζετε τις ντομάτες.

Κόψτε κάθε ντομάτα σταυρωτά, σαν ακορντεόν, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος.

Τοποθετήστε τις κομμένες ντομάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Εισάγετε μαριναρισμένες φέτες τυριού και κομμάτια σχισμένου βασιλικού σε κάθε σχισμή.

περιχύστε τις ντομάτες με μπαλσάμικο πριν τις σερβίρετε.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
Back To Top