Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.


Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους. Ενώ άλλες το κόψιμο της ζύμης αφήνει την κουζίνα μας βομβαρδισμένη με αλεύρι και άλλα υλικά. Πώς θα κόψουμε λοιπόν τα μπισκότα μας ωραία και νοικοκυρεμένα; Ακολουθώντας τα βήματα που προτείνει το Food52.com:

Απλώνετε τη ζύμη όσο είναι ακόμα μαλακή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, χρησιμοποιώντας αν θέλετε, για καλύτερη ακρίβεια και για να τη δουλέψετε πιο εύκολα, έναν πλάστη.

Με αυτό τον τρόπο, τοποθετώντας δηλαδή τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόκολλες, εμποδίζετε να κολλήσει επιπλέον αλεύρι στη ζύμη, εξασφαλίζετε ότι τα μπισκότα σας θα γίνουν πιο μαλακά και αφήνετε την κουζίνα σας πιο καθαρή, καθώς δεν σκορπίζεται παντού αλεύρι.

Στη συνέχεια βάζετε τις λαδόκολλες με τη ζύμη στο ψυγείο, στοιβαγμένες τη μία πάνω στην άλλη, μέσα σε ένα ταψί. Όταν η ζύμη μπαίνει προηγουμένως στο ψυγείο, τα μπισκότα βγαίνουν πιο καλοσχηματισμένα και ψήνονται πιο γρήγορα στο φούρνο.

Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, αφαιρείτε τη μία λαδόκολλα από κάθε στρώση ζύμης, αναποδογυρίζετε τη ζύμη πάνω στην ελεύθερη πλέον λαδόκολλα, την οποία έχετε απλώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, και αφαιρείτε και τη δεύτερη λαδόκολλα.

Κόβετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κουπ πατ, μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψί, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας, και ψήνετε στο φούρνο.

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποστειρώσεις βάζα για σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
empty alt

Η νέα καλοκαιρινή εκδοχή του Bloody Mary

Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]
Back To Top