Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Μια ομελέτα τορτίγια είναι ένας συνδυασμός μεταξύ quesadilla και μιας κλασικής ομελέτας. Η τορτίγια μαγειρεύεται πάνω από τα αυγά για ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα που μπορείς να γεμίσεις με φασόλια, pico de gallo και αβοκάντο. Αν προσθέσεις μπέικον ή λουκάνικο θα έχεις ένα ακόμα περισσότερο πλούσιο πρωινό!

 

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μεγάλα αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 τορτίγια

3/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο μεξικάνικο μείγμα τυριών

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα μαύρα φασόλια

1/2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι pice de gallo

Ξινή κρέμα, για ψιλόβροχο

Φρεσκοκομμένο κόλιαντρο, για σερβίρισμα

omelet2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζεις τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα αυγά και τα αφήνεις, περίπου 45 δευτερόλεπτα, βουτάς την τορτίγια σε αυγά και στη συνέχεια γυρίζεις την τορτίγια και την τοποθετείς πάνω από τα αυγά, έτσι ώστε η βυθισμένη πλευρά να είναι επάνω. Αφήστε την για 30 δευτερόλεπτα ακόμα και μετά γύρισε πλευρά στην ομελέτα.

Πασπαλίζεις τυρί σε όλη την ομελέτα και βάζεις τα φασόλια στο μισό της ομελέτας. Προσθέτεις αβοκάντο και pico de gallo. Διπλώνεις την ομελέτα στη μέση και μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

Σερβίρεις την ομελέτα με κρεμώδες τυρί και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

 

Tip: Μπορείς να προσθέσεις φρεσκοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

 

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
Back To Top