Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο. Τα δημιουργείς κάθε χρόνο γιατί κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Και επειδή είναι τόσο αξιολάτρευτα. Δοκιμάσαμε αυτήν τη συνταγή ξανά και ξανά (και ξανά) μέχρι να γίνει απολύτως τέλεια. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

 

Μαλακό βούτυρο> λιωμένο βούτυρο.

Το λιωμένο βούτυρο θα οδηγήσει σε πυκνότερα μπισκότα. Μας αρέσουν τα gingerbread μαλακά και λίγο λίγο χνουδωτά. Για αυτήν την υφή, πρέπει να κάνεις κρεμώδες το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτη η ζύμη. Και για αυτό, το βούτυρο πρέπει να είναι ωραίο και απαλό.

 

Υπάρχει τρόπος να μαλακώσεις το βούτυρο πιο γρήγορα.

Στον πάγκο, το βούτυρο μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να μαλακώσει. Πάντα μου αρέσει να κόβω το βούτυρο σε κουταλιές της σούπας για να μεγιστοποιήσω την επιφάνεια (και την έκθεση στη ζεστασιά). Εάν ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετά γρήγορο, βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο σε πολύ χαμηλό επίπεδο και το ελέγχω κάθε 10 δευτερόλεπτα. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι απαραίτητο. Διαφορετικά, το μισό θα λιώσει.

 

Ο τύπος μελάσας που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Όσο πιο αγνή βρεις τόσο το καλύτερο.

 

Μπορείτε να αλλάξεις την ποσότητα των μπαχαρικών.

Για μένα, το gingerbread πρέπει να έχει πολύ αλεσμένο τζίντζερ, λίγο κανέλα και μια μικρή ποσότητα γαρίφαλου. Είναι η τέλεια Χριστουγεννιάτικη φόρμουλα. Αλλά αν δεν έχεις γαρίφαλα (ή πραγματικά τα μισείς), μπορείς απλώς να τα αφήσεις έξω. Όσο για το τζίντζερ, είναι απαραίτητο αλλά διαπραγματεύσιμο. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις λιγότερο.

 

Μην παραλείψετε τον χρόνο ξεκούρασης της ζύμης!

Ακόμα κι αν η ζύμη φαίνεται ότι είναι έτοιμη για χρήση, ΜΗΝ παραλείπετε να την αφήσεις να ξεκουραστεί. Εάν απλώσεις τη ζύμη πριν την ώρα της, τα gingerbread δεν θα διατηρήσουν το σχήμα τους στο φούρνο. Να έχεις υπομονή και να περιμένεις τουλάχιστον 3 ώρες.

Gingerbread c

 

 

Μπορείτε να φτιάξεις τη ζύμη νωρίτερα.

Η ζύμη θα παραμείνει καλή στο ψυγείο για περίπου 2 ημέρες τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη. Εάν η ζύμη μοιάζει άκαμπτη, απλώς άφησέ την στον πάγκο σου για λίγο έως ότου να μαλακώσει.

 

Τα μπισκότα θα παραμείνουν καλά για έως και μία εβδομάδα.

Εάν τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, θα παραμείνουν καταπληκτικά και απαλά. Αν και είναι πολύ αμφίβολο ότι θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 λεπτά μόλις βρεθούν σε μια πιατέλα.

 

Γίνονται υπέροχα δώρα!

Επειδή διαρκούν για λίγο και είναι ανθεκτικά, γίνονται υπέροχες απολαύσεις για κοινή χρήση με φίλους, οικογένεια και γείτονες. Τι πιο τέλειο γιορτινό δώρο!

 

ΥΛΙΚΑ:

25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

Gingerbread b

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 φλ. (1 1/2 ράβδοι) βούτυρο, μαλακό

3/4 φλ. συσκευασμένη καστανή ζάχαρη

2/3 φλ. μέλασσα

1 μεγάλο αυγό

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. γαρύφαλλα

1/4 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

Φρέσκο τζίντζερ κομμάτι, τριμμένο (προαιρετικό)

Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (προαιρετικό)

1/2 κουτ. μαύρο αλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)

Γλάσο, για διακόσμηση

Ζαχαρόπαστα, για διακόσμηση

Gingerbread d

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτεις αυγό και βανίλια και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, μπαχαρικά, μαγειρική σόδα και αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Με το μίξερ χαμηλό, προσθέτεις σταδιακά ξηρά συστατικά σε υγρά συστατικά, καθώς και φρέσκο τζίντζερ, ξύσμα πορτοκαλιού και μαύρο πιπέρι (εάν χρησιμοποιείτε), έως ότου η ζύμη δέσει. (Μην κάνεις υπερβολική μίξη!)

Χώρισε τη ζύμη στα μισά και δημιούργησε δύο δίσκους. Τύλιξε τον καθένα σε πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 2 έως 3 ώρες. (Εναλλακτικά, διαιρείς τη ζύμη στη μέση και τυλίγεις κάθε κομμάτι ζύμης μεταξύ δύο τεμαχίων μεμβράνης σε πάχος 1/4 «. Ψύχεις μέχρι να σφίξει.)

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 °. Τοποθετήστε τον έναν δίσκο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τον ανοίγεις σε λεπτό πάχος. Με φόρμα σχήματος για gingerbread ανθρωπάκια κόβεις τη ζύμη σε μπισκότα.

Ψήνεις μέχρι να διογκωθούν λίγο, 9 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων. Αφήνεις να κρυώσουν σε φύλλα ψησίματος για 5 λεπτά πριν από τη μεταφορά σε μια βάση ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπο ζύμη. Διακοσμείς με γλάσο και ζαχαρόπαστα όπως θέλεις.

 

 

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Monkey bread – το πιο απίθανο πρωινό με το πιο απίθανο όνομα

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει

Back To Top