Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο. Τα δημιουργείς κάθε χρόνο γιατί κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Και επειδή είναι τόσο αξιολάτρευτα. Δοκιμάσαμε αυτήν τη συνταγή ξανά και ξανά (και ξανά) μέχρι να γίνει απολύτως τέλεια. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

 

Μαλακό βούτυρο> λιωμένο βούτυρο.

Το λιωμένο βούτυρο θα οδηγήσει σε πυκνότερα μπισκότα. Μας αρέσουν τα gingerbread μαλακά και λίγο λίγο χνουδωτά. Για αυτήν την υφή, πρέπει να κάνεις κρεμώδες το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτη η ζύμη. Και για αυτό, το βούτυρο πρέπει να είναι ωραίο και απαλό.

 

Υπάρχει τρόπος να μαλακώσεις το βούτυρο πιο γρήγορα.

Στον πάγκο, το βούτυρο μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να μαλακώσει. Πάντα μου αρέσει να κόβω το βούτυρο σε κουταλιές της σούπας για να μεγιστοποιήσω την επιφάνεια (και την έκθεση στη ζεστασιά). Εάν ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετά γρήγορο, βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο σε πολύ χαμηλό επίπεδο και το ελέγχω κάθε 10 δευτερόλεπτα. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι απαραίτητο. Διαφορετικά, το μισό θα λιώσει.

 

Ο τύπος μελάσας που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Όσο πιο αγνή βρεις τόσο το καλύτερο.

 

Μπορείτε να αλλάξεις την ποσότητα των μπαχαρικών.

Για μένα, το gingerbread πρέπει να έχει πολύ αλεσμένο τζίντζερ, λίγο κανέλα και μια μικρή ποσότητα γαρίφαλου. Είναι η τέλεια Χριστουγεννιάτικη φόρμουλα. Αλλά αν δεν έχεις γαρίφαλα (ή πραγματικά τα μισείς), μπορείς απλώς να τα αφήσεις έξω. Όσο για το τζίντζερ, είναι απαραίτητο αλλά διαπραγματεύσιμο. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις λιγότερο.

 

Μην παραλείψετε τον χρόνο ξεκούρασης της ζύμης!

Ακόμα κι αν η ζύμη φαίνεται ότι είναι έτοιμη για χρήση, ΜΗΝ παραλείπετε να την αφήσεις να ξεκουραστεί. Εάν απλώσεις τη ζύμη πριν την ώρα της, τα gingerbread δεν θα διατηρήσουν το σχήμα τους στο φούρνο. Να έχεις υπομονή και να περιμένεις τουλάχιστον 3 ώρες.

Gingerbread c

 

 

Μπορείτε να φτιάξεις τη ζύμη νωρίτερα.

Η ζύμη θα παραμείνει καλή στο ψυγείο για περίπου 2 ημέρες τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη. Εάν η ζύμη μοιάζει άκαμπτη, απλώς άφησέ την στον πάγκο σου για λίγο έως ότου να μαλακώσει.

 

Τα μπισκότα θα παραμείνουν καλά για έως και μία εβδομάδα.

Εάν τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, θα παραμείνουν καταπληκτικά και απαλά. Αν και είναι πολύ αμφίβολο ότι θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 λεπτά μόλις βρεθούν σε μια πιατέλα.

 

Γίνονται υπέροχα δώρα!

Επειδή διαρκούν για λίγο και είναι ανθεκτικά, γίνονται υπέροχες απολαύσεις για κοινή χρήση με φίλους, οικογένεια και γείτονες. Τι πιο τέλειο γιορτινό δώρο!

 

ΥΛΙΚΑ:

25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

Gingerbread b

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 φλ. (1 1/2 ράβδοι) βούτυρο, μαλακό

3/4 φλ. συσκευασμένη καστανή ζάχαρη

2/3 φλ. μέλασσα

1 μεγάλο αυγό

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. γαρύφαλλα

1/4 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

Φρέσκο τζίντζερ κομμάτι, τριμμένο (προαιρετικό)

Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (προαιρετικό)

1/2 κουτ. μαύρο αλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)

Γλάσο, για διακόσμηση

Ζαχαρόπαστα, για διακόσμηση

Gingerbread d

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτεις αυγό και βανίλια και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, μπαχαρικά, μαγειρική σόδα και αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Με το μίξερ χαμηλό, προσθέτεις σταδιακά ξηρά συστατικά σε υγρά συστατικά, καθώς και φρέσκο τζίντζερ, ξύσμα πορτοκαλιού και μαύρο πιπέρι (εάν χρησιμοποιείτε), έως ότου η ζύμη δέσει. (Μην κάνεις υπερβολική μίξη!)

Χώρισε τη ζύμη στα μισά και δημιούργησε δύο δίσκους. Τύλιξε τον καθένα σε πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 2 έως 3 ώρες. (Εναλλακτικά, διαιρείς τη ζύμη στη μέση και τυλίγεις κάθε κομμάτι ζύμης μεταξύ δύο τεμαχίων μεμβράνης σε πάχος 1/4 «. Ψύχεις μέχρι να σφίξει.)

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 °. Τοποθετήστε τον έναν δίσκο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τον ανοίγεις σε λεπτό πάχος. Με φόρμα σχήματος για gingerbread ανθρωπάκια κόβεις τη ζύμη σε μπισκότα.

Ψήνεις μέχρι να διογκωθούν λίγο, 9 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων. Αφήνεις να κρυώσουν σε φύλλα ψησίματος για 5 λεπτά πριν από τη μεταφορά σε μια βάση ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπο ζύμη. Διακοσμείς με γλάσο και ζαχαρόπαστα όπως θέλεις.

 

 

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Φτιάξε λικέρ καφέ στο σπίτι σου

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

10 μυστικά ειδικών για να ανεβάσεις top φωτογραφίες φαγητού στο Instagram

Μα πώς τα καταφέρνει ένας food stylist να κάνει ακόμη και τη φωτογραφία ενός «ταπεινού» λαδερού να μοιάζει με έργο τέχνης, ενώ το αποτέλεσμα που πετυχαίνεις εσύ να θυμίζει περισσότερο… λάσπη παρά λαχταριστό έδεσμα; Ο καλός εξοπλισμός σίγουρα βοηθάει, όμως δεν είναι το παν.
empty alt

Cupcakes γλυκιάς κολοκύθας με βρώμη

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.
empty alt

Σολομός γεμιστός με φέτα, σπανάκι & ντομάτα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός
empty alt

Απολαυστική συνταγή Massaman Curry

Γευστικό ταξίδι στην ταϊλανδέζικη, ινδική και μαλαισιανή κουζίνα
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top