Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου. Για να το κάνεις ακόμα πιο ξεχωριστό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λεμονόκουπα για να το σερβίρεις! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χυμό από τα φλιτζάνια λεμονιού για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή να τον φυλάξεις στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσεις αργότερα.

 

Lemon frozen yogurt

Συστατικά

6 λεμόνια για σερβίρισμα (προαιρετικά)

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζάνι νερό

1 ½ φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι πλήρους γάλακτος

1 φλιτζάνι buttermilk (βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

6 κουταλιές χυμό λεμονιού

lemon2

Εκτέλεση

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις λεμονόκουπες, τις ετοιμάζεις για το σερβίρισμα: Κόβεις τις κορυφές λεμονιού και μια λεπτή φέτα από τους πυθμένα (έτσι το «κύπελλο» κάθεται επίπεδο). Αφαιρείς τις κορυφές και τα μέσα. Στύβεις το χυμό από τα λεμόνια (χρησιμοποιείς 6 κουταλιές της σούπας χυμό για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή το φυλάς στο ψυγείο το υπόλοιπο για άλλη χρήση). Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, αφαιρείς τη σάρκα και τους σπόρους από κάθε λεμόνι, αφήνοντας μια λεπτή κούπα. Βάζεις τις λεμονόκουπες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

Ζεστάνεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρεις σε ένα μεσαίο μπολ και το αφήνεις να κρυώσει, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά. Προσθέτεις γιαούρτι, βουτυρόγαλα και χυμό λεμονιού. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Καλύπτεις και το αφήνεις στην ψύξη μέχρι να είναι πολύ κρύο, τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ρίχνεις το μείγμα στο δοχείο μιας συσκευής παγωτού ή σε ένα μπλέντερ και το αφήνεις μέχρι να πήξει. Βάζεις το μείγμα στις λεμονόκουπες ή σε μπολάκια. Παγώνεις για 1 ώρα ακόμα για να σφίξει πριν το σερβίρεις.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη έως και 1 εβδομάδα.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1/2 φλιτζάνι

Ανά μερίδα:

179 θερμίδες, ολικό λίπος 3,6 g 6% ΣΗΠ; κορεσμένο λίπος 1,8 g, χοληστερόλη 10mg 3% ΣΗΠ, νάτριο 101mg 4% ΣΗΠ, κάλιο 168mg 5% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 30,7 g 10% ΣΗΠ, ίνα 0.1g, ζάχαρη 30g, πρωτεΐνη 7.1g 14% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
Back To Top