Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

0     

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

scallions

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.

Ο καλύτερος τρόπος να τα διατηρήσεις φρέσκα για καιρό είναι να τα τοποθετήσεις στο ψυγείο, όρθια σε ένα ψηλό δοχείο, μέσα σε δύο-τρία εκατοστά νερό, σκεπασμένα χαλαρά με ένα σακουλάκι. Με αυτό τον τρόπο, και εφόσον τους αλλάζεις νερό κάθε τρεις μέρες, όπως γράφει το Cook’s Illustrated «τα κρεμμυδάκια μας διατηρήθηκαν για πάνω από μία εβδομάδα με ελάχιστες απώλειες στην ποιότητά τους».

Φρόντισε μόνο να αφαιρέσεις το λαστιχάκι που τα συγκρατεί μαζί και απόφυγε να δέσεις σφιχτά γύρω τους μια πλαστική σακούλα, γιατί έτσι θα εγκλωβίσεις την υγρασία στο εσωτερικό τους επισπεύδοντας την αλλοίωσή τους.

Μια εναλλακτική, απλούστερη λύση είναι να διατηρήσεις φρέσκα κρεμμυδάκια σε μια χαρτοσακούλα, στο συρτάρι φρούτων και λαχανικών του ψυγείου σου.

Αν τώρα αρχίσουν να μαραίνονται και να χάνουν την τραγανή υφή τους, για να τα επαναφέρεις στη ζωή μπορείς να βυθίσεις τη ρίζα τους σε κρύο νερό για περίπου μία ώρα. Το ίδιο tip έχει αποτέλεσμα και σε πολλά ακόμα πράσινα λαχανικά και μυρωδικά!