Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα. Μια παρτίδα ζύμης μπορεί να συνδυαστεί με όλα, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, ζάχαρη με κανέλα ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό προτιμάς!

ΥΛΙΚΑ:

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

12 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. χλιαρό νερό

1 (6.3 γρ.) φακελάκι ενεργή ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκι του γλυκού)

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 φλ. αλεύρι ψωμιού, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. αλάτι

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύνης κριθαριού

bagels b

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Ασπράδι αυγών

Σπόροι παπαρούνας

σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σπόροι παπαρούνας

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη με κανέλα

Bagels a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιπαίνεις ένα μεγάλο μπολ με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μικρό μπολ ή ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πρόσθεσε νερό και ζάχαρη και πασπάλισε τη μαγιά από πάνω. Άφησέ το να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάζεις το αλεύρι, το αλάτι, το σιρόπι βύνης και το μείγμα ζύμης. Ανακάτεψε με μέτρια ταχύτητα έως ότου η ζύμη είναι λεία και να ξεκολλάει από το πλάι του μπολ και να κρατάει το σχήμα της, περίπου 10 λεπτά.

Τοποθέτησε τη ζύμη στο έτοιμο μπολ και κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησε να αυξηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 1/2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Τοποθέτησε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χώρισέ την σε 10 μερίδες ίσου μεγέθους. Τύλιξε κάθε μερίδα σε μια ομαλή μπάλα και, στη συνέχεια, σπρώξε το δείκτη σου στη μέση και τέντωσε τη ζύμη με το δάχτυλό σου για να δημιουργήσεις ένα δαχτυλίδι. Τοποθετείς λαδόκολλες, τις οποίες έχεις αλευρώσει στην επιφάνεια, σε δύο ταψιά 25×35 εκ. και μοιράζεις τα bagels. Τύλιξε τα ταψιά σε διάφανη μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή και μέχρι ολόκληρη τη νύχτα.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Ξεσκεπάζεις τα ταψιά με τα bagels, κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

bagels d

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, πρόσθεσε το σιρόπι βύνης. Το βράζεις. Δουλεύοντας σε παρτίδες από 2 έως 3 κάθε φορά, πρόσθεσε τα bagels στο βραστό νερό. Βράσε για 1 λεπτό και στη συνέχεια γύρισε και βράσε κι από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα. Αφαίρεσε από το νερό και τοποθέτησε τα στο ταψί. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη.

Για σπόρους παπαρούνας ή σουσάμι: Βούρτσισε τα bagels με ασπράδι αυγού από πάνω και πασπάλισε τους σπόρους. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά.

Για όλα τα καρυκεύματα: Συνδύασε σουσάμι, παπαρουνόσπορους, αλεσμένο σκόρδο και αλεσμένο κρεμμύδι και θαλασσινό αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Ψήνεις τα bagels για 20 λεπτά και μετά τα βγάζεις από το φούρνο και αλείφεις με ασπράδι αυγού στην κορυφή. Πασπαλίζεις με τα καρυκεύματα και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 5 λεπτά ακόμη.

Για ζάχαρη με κανέλα: Αλείφεις τα bagels με ασπράδι αυγού και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν10 λεπτά και μετά βουρτσίζεις με λιωμένο βούτυρο και βυθίζεις στη ζάχαρη με κανέλα.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
Back To Top