Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.

 

Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βότανα, σοκολάτα ή κρασί και λικέρ για να φτιάξετε το σορμπέ της αρεσκείας σας.

 

Για να φτιάξετε ένα σορμπέ φρούτων, θα χρειαστείτε:

 

  1. Φρούτα (νωπά ή κατεψυγμένα)

– Μαλακά φρούτα (μάνγκο, μούρα, ροδάκινα, πεπόνι, ανανάς, μπανάνες, σταφύλια)

– Σκληρά φρούτα (μήλα, αχλάδια, ραβέντι)

– Χυμός φρούτων (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, lime)

  1. Γλυκαντικό (απλό σιρόπι, μέλι, αγαύη, χυμός φρούτων ή γλυκό κρασί)
  2. Οξύτητα (λεμόνι, lime, πορτοκάλι, βαλσάμικο ξύδι)
  3. Αλκοόλ (βότκα ή λικέρ, κρασί), προαιρετικά

 

Τα γλυκαντικά πρέπει να προστεθούν στη γεύση. Ανάλογα με το πόσο ώριμα, γλυκά ή ξινά είναι τα φρούτα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο. Θα πρέπει πάντα να προσθέσετε απλό σιρόπι για να πετύχετε τη σωστή υφή. Κρασί, χυμός φρούτων ή μέλι μπορεί επίσης να προστεθεί για επιπλέον γλυκύτητα και γεύση.

Το αλκοόλ δεν παγώνει, οπότε βοηθάει στο να διατηρείται απαλό το σορμπέ και του δίνει μια λιγότερο κοκκώδη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ που συμπληρώνουν τη γεύση του φρούτου ή της βότκας σας, που δεν έχει γεύση.

Για μαλακά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά, οξύ και αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε) σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε.

Για σκληρά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά και οξύ σε μια κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Ψύξτε και προσθέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. Προσθέστε αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε).

Για χυμό φρούτων: προσθέστε χυμό, γλυκαντικό (μπορείτε να το βράσετε με λίγο από το φλοιό για πιο έντονη γεύση) και οξύ σε ένα μπολ και ανακατέψτε.

Εάν έχετε μια μηχανή παγωτού, καλό για εσάς! Απλώς ρίξτε το μείγμα σε αυτό και αφήστε το μηχάνημα να κάνει όλη τη δουλειά. Αν δεν το έχετε, ρίξτε το μείγμα σε μια αντικολλητική κόλλα μπισκότων και καταψύξτε μέχρι να ψηθεί. Σπάστε το και ανακατέψτε τον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσει. Καταψύξτε και ανακατέψτε ξανά για εξαιρετικά μαλακή η υφή.

 

Ακολουθούν μερικοί γκουρμέ συνδυασμοί και ιδέες για έμπνευση σορμπέ:

 

καρπούζι

αχλάδι + μοσχάτο

σαγκουίνι

λεμόνι + μέντα

βατόμουρο + κόκκινο κρασί

ραβέντι

βατόμουρο + ρόδι

φράουλα + βασιλικό

σύκα + βαλσάμικο

sorbe1

Συνταγή για σπιτικό σορμπέ κερασιών

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

500 γρ. φρέσκα κεράσια

χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. Βότκα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση:

Δημιουργήστε ένα απλό σιρόπι φέρνοντας τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει. Βάζουμε τα κεράσια, το σιρόπι και το λεμόνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο ή ένα πανί για να ομοιογενοποιηθεί καλύτερα. Ρίξτε το πουρέ βατόμουρου σε μια λαδόκολλα και καταψύξτε μέχρι να παγώσει. Σπάστε τον κατεψυγμένο πουρέ σε κομμάτια και ανακατέψτε ξανά στον επεξεργαστή τροφίμων (χωρίστε σε παρτίδες, εάν χρειάζεται). Εάν είναι δυνατόν, παγώστε ξανά την κόλλα και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε αμέσως ή καταψύξτε. Εάν είναι παγωμένο, αφαιρέστε από τον καταψύκτη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

 

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top